Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Tüm Yunanistan´a dostluk mesajları verdi

CHP Milletvekili Tüm Yunanistan´a dostluk mesajları verdi

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Yunanistan´a yaptığı ziyarette ?Ege dostluk denizi olmalıdır. Atatürk ile Venizelos´un dostluğunu temel almalıyız." diye konuştu.

Yunanistan´ın Kavala Kenti ile Bandırma´nın kardeşliği kapsamında Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ile Kavala´nın ilkkadın Belediye Başkanı Dimitra Tsanaka´nın konuğu olarak Kavala´yı ziyaret eden heyette yer alan CHP Balıkesir Milletvekili Tüm, burada yaptığı konuşmada, ?Kavala 525 yıl birlikte aynı kaderi paylaştığımız, ortak değerler ürettiğimiz hepimizin gönlünde yeri olan bir kenttir. Ege dalaşma değil dostluk denizi olmalıdır.? dedi.
Atatürk ile Venizelos´un dostluğuna vurgu yapan Tüm, ?Egenin iki kıyısında düşman halklar olmaz. Bizler bu bölgenin tarihi dostlarıyız. Bu değerleri gelecek kuşaklara mutlaka aktarmalıyız.? ifadelerini kullandı.
Geçmişten beri Türkiye ve Yunanistan halklarının kardeşliğini dostluğunu savunduklarını belirten Tüm, ?Ege dalaşma değil dostluk denizi olmalıdır. Denizdeki balıklar kardeşçe geçiniyor bizlerin geçinemeyecek neyi olabilir ki? Atatürk ile Venizelos´un dostluğu, Zülfü Livaneli ile Mikis Theodorakis´in kardeşliği, İsmail Cem İle Yorgo Papandureu´nun barışseverliği dostluğumuzun da temeli olmalıdır. Bende bu dostluğun gelişmesi adına üzerime düşen görevi büyük bir sorumlulukla yerine getireceğim. Parlamentoda da her zaman Türkiye-Yunanistan dostluğunu savun-acağım. Bundan emin olabilirsiniz. Yaşasın Türkiye Yunanistan dostluğu, yaşasın Kavala?Bandırma kardeşliği.? şeklinde konuştu.
Daha sonra heyette bulunan, Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza ve Belediye Meclis Üyeleri, Bandırma Ticaret Odası ve Ticaret Borsası Başkanları ile birlikte çeşitli etkinliklere ve fuara katılan Mehmet Tüm, Kavala Belediyesine ve halkına gösterdikleri sıcak ilgiden dolayı teşekkür etti.
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli