Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili, YÖRSAN mağdurlarını gündeme taşıdı

CHP Milletvekili, YÖRSAN mağdurlarını gündeme taşıdı

YÖRSAN isimli şirketin konkordota istemesi üzerine süt üreticilerinin yaşadığı sorunları gündeme taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, AKP´nin sırtını dayadığı Arap sermayesini bile batıran bir kriz yaşandığını ileri sürdü.

Devletin bir acil eylem planıyla Gönen´deki süt üreticilerini desteklemesi gerektiğini dile getiren Akın, ?Zaten ürettiğinden kazanamayan süt üreticisi Yörsan´ın konkordatosundan sonra süt ineklerini kesmek için sıraya girmiş durumda. Neden? Çünkü, üretici artık bırakın kâr etmeyi zarardan nasıl kurtulacağını, borçlarını nasıl ödeyeceğini kara kara düşünüyor! Devlet acil eylem planı hazırlamalı ve süt üreticisini bu çıkmazdan kurtarmalı.? dedi.
Süt ve süt ürünlerinin başkenti Gönen´de 13 köyde 450 üretici acil olarak devletin yardımını bekliyor. Yörsan´dan Ağustos ayından kalan 3 bin 579 liralık alacağını tahsil edemeyen Gönenli üreticiler icra takibi başlattı. 2014 yılında % 80 hissesini Dubaili şirketin satın aldığı Yörsan geçen hafta satılan ürünlerin kar marjındaki düşüş, kredi maliyetlerindeki yükseliş, şirketin mali dengesini bozduğu gerekçesi ile konkordato istedi. Şirketten alacağı bulunan Gönenli üreticiler Ağustos ayından bu yana alacaklarını tahsil edemedikleri için büyük bir mağduriyet yaşıyor. Devlet, en acil bir şekilde süt üreticileri ile YÖRSAN arasında köprü görevi üstlenerek üreticilerinin mağduriyetini gidermeli.?diyerek sözlerine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı