Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekilinin bu ithamı düşündürücü!

CHP Milletvekilinin bu ithamı düşündürücü!

CHP Milletvekili Havutça, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılan ve her biri 25 kilogram olması gereken kömür torbalarının büyük bölümünde kameralar önünde yaptıkları ölçümlerde 10 kilogram eksiklik tespit ettiklerini açıkladı.

CHP Milletvekili Havutça, ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılan ve her biri 25 kilogram olması gereken kömür torbalarının büyük bölümünde kameralar önünde yaptıkları ölçümlerde 10 kilogram eksiklik tespit ettiklerini açıkladı.
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ?Kömürdeki vurgunun maliyeti 5 milyar lira? dedi.
İhtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürde vurgun yapıldığı iddialarını adli makamlara taşıyan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ayvalık Cumhuriyet Başsavcılığına suç duyurunda bulundu.
Konuyu Balıkesir Valisi ve Emniyet Müdürüyle görüşen Havutça, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından ihtiyaç sahiplerine ücretsiz olarak dağıtılan ve her biri 25 kilogram olması gereken kömür torbalarının büyük bölümünde kameralar önünde yaptıkları ölçümlerde 10 kilogram eksiklik tespit ettiklerini, bu yapılan yolsuzluğun peşini bırakmayacağını ifade etti.
Ayvalık Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından ihtiyaç sahiplerine dağıtılan kömürlerle ilgili iddiayı yargıya taşıyan Havutça ?´Balıkesir ilinde 30.350 ihtiyaç sahibi aileye 2015 yılı sevkiyat listesinde 28.364,90 ton kömür dağıtıldığı, Ayvalık ilçesine 2.000 ton dağıtılacağı yer almaktadır´´ dedi.
Bu rakamlar ışığında Balıkesir ili genelinde yapılan vurgun 11.345 ton, Ayvalık ilçesinde ise 800 ton dolaylarındadır´´ bilgisi veren Havutça, Türkiye geneline bakıldığı zaman son 13 yıl içerisinde dağıtılan kömür miktarının 20 milyon ton olduğunu, bununda 8 milyon tonunun dağıtılan torbalara eksik konulduğunu ileri sürdü.
Bugünün rayiç bedelleri üzerinden hesaplandığı zaman ortalama kömürün tonunu 600 liradan, Türkiye geneli vurgunun maliyetinin 4 milyar 800 milyon lira olarak karşımıza çıktığını görmekteyiz diyen Havutça, Kömürleri üreten ve ambalajlayan şirketlerin hükümet yanlısı olduğunu, bununda düpedüz bir soygun olduğunu belirtti.
Havutça, devamında şunları kaydetti: ?Bu tüyü bitmemiş yetimin hakkını yemektir. Kul hakkı yememeyi şiar edinen ve Müslümanlığı savunan bir hükümetin gerçekten din bezirganlığı yaptığının en somut göstergelerinden biridir. Hükümet ve yandaşları olan bu şirketler soğuk kış günlerinde derme çatma barakalarla, yoksul evlerinde ısınmak isteyen ihtiyaç sahibi vatandaşlara dağıtılan bu kömürlerle o insanları istismar etmişlerdir. Yapılan çok büyük bir soygundur. Bu hırsızlığı yapanlar hesabını yargı önünde vereceklerdir.?
Haber Merkezi



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli