Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Milletvekilleri Bandırma´da kurulacak limanına karşı!

CHP Milletvekilleri Bandırma´da kurulacak limanına karşı!

CHP Balıkesir Milletvekilleri, Bandırma´ya yapılmak istenen liman ve sanayi yatırımlarının, doğayı, tarihi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceği aynı zamanda insan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacağı gerekçesiyle karşı olduklarını bildirdi

CHP Balıkesir Milletvekilleri, Bandırma´ya yapılmak istenen liman ve sanayi yatırımlarının, doğayı, tarihi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceği aynı zamanda insan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacağı gerekçesiyle karşı olduklarını bildirdi.
CHP Balıkesir Milletvekillileri yaptıkları ortak basın açıklamasında, Erdek ve Bandırma´ya yapılması planlanan liman ve sanayi çalışmaları ile ilgili çarpıcı açıklamalarda bulundu.
CHP Balıkesir milletvekilleri ve belediye başkanlarından oluşan 5 kişilik heyet Hollanda´nın Rotterdam kentinde, Balıkesir bölgesine yapılması planlanan liman çalışmalarını yerinde görmek adına yaptıkları incelemeleri tamamladı.
Avrupa´nın ve dünyanın en önemli liman kentlerinden biri olan Rotterdam limanında inceleme çalışmalarına katılan CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın, Namık Havutça ile Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı ve Bandırma Belediye Başkanı Dursun Mirza Bandırma ve Erdek Bölgesine yapılması planlanan liman ve sanayi çalışmaları ile ilgili ön fizibilitelerini ve gerekli temaslarını yaptıktan sonra üç milletvekili konuyla ilgili ortak açıklama yaptı.
Rotterdam da yapılan inceleme ve temaslarla ilgili yapılan ortak basın açıklamada Balıkesir Milletvekilleri şu ayrıntıları aktardı: ?Balıkesir ve Rotterdam arasında hatta Türkiye-Hollanda arasında kültürel ve sosyal birçok fark bulunmaktadır. Erdek ve Bandırma bölgesine düşünülen liman ve sanayi çalışmasına bu bakış açısıyla bakmanın daha yerinde olacağı ortak düşüncemizdir. Mavi bayrak plajına sahip Erdek önemli bir turizm ilçemizdir. Bura yapılacak sanayi ve liman yatırımları bölgenin yok olup gitmesine zemin hazırlayacaktır. Zaten Erdek ve Bandırma´nın bu denli yoğun sanayi yatırımına uyumlu olmadığı aşikardır. Bandırma´ya yapılmak istenen liman ve sanayi yatırımlarının, doğayı, tarihi, tarımı, hayvancılığı ve turizmi yok edeceği aynı zamanda insan sağlığı üzerinde ağır tahribatlar bırakacağı gerekçesiyle bu ağır sanayileşmeye karşıyız.?
Haber Merkezi



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı