Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP Milletvekilleri Termik Santrale ?DUR? dedi

CHP Milletvekilleri Termik Santrale ?DUR? dedi

Çanakkale-Yenice İlçesine bağlı Çırpılar, Kovancı, Öğmen, Suuçtu ve Cambaz Köylerinin tam ortasında 200 MW gücünde bir termik santral yapımı için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda yapılan İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı´na katılan CHP Balıkesir Mille

?Biz bu toprakların insanlarıyız? diye konuşan Havutça, ?Bu güzelim coğrafyanın rant uğruna yok olup gitmesine göz yumamayız. Halkın istemediği ve kabullenmediği hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, bu Termik Santrali de buraya yapamazsınız.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekilleri Ahmet Akın, Namık Havutça ve Mehmet Tüm ve Çanakkale Milletvekilleri Yenice Çırpılar´da yapılması planlanan termik santralle ilgili Çevre ve Şehircilik Bakanlığı´nda yapılan İnceleme ve Değerlendirme Toplantısı´na katıldılar.
Toplantıda söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Yenice Çırpılarda yapılması planlan termik santrale ilişkin olarak eleştirilerini dile getirdi.
Termik santralin 150 bin nüfuslu Bandırma´ya içme ve kullanma suyu temin eden Gönen Barajı´nın hemen yanı başında düşünüldüğünü belirten Havutça, ?Bandırma´nın suyunu riske atacak bu yatırıma geçit vermeyeceğiz, Bandırma halkına rağmen bu santrali Yenice Çırpılara kurmaya çalışan Çevre ve Şehircilik Bakanlığını ve firma yetkililerini duyarlı olmaya davet ediyorum. Bu Bandırma için bir felakettir. Gereken bütün mücadeleyi vereceğiz. Biz bu toprakların insanlarıyız, bu güzelim coğrafyanın rant uğruna yok olup gitmesine göz yumamayız. Halkın istemediği ve kabullenmediği hiçbir şeyi zorla yaptıramazsınız, bu Termik Santrali de buraya yapamazsınız.? dedi.
CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm konuşmasında, dünyada kömüre dayalı termik santrallerin modasının geçtiğini, Paris´te yapılan iklim zirvesinde emisyon değerlerinin aşağı çekilmesine dönük bir anlaşma sağlandığını hatırlattı.
CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, hem verimli topraklar hem de içme ve kullanma suyu açısından termik santralin neden olacağı zarara değindi.
Haber Merkezi



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli