Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekillerinden açıklama

CHP Milletvekillerinden açıklama

Dev yandaş şirketlere karşı halkı-mızla birlikte mücadele edeceğiz!

CHP Balıkesir Milletvekillerinden, dev yandaş şirketlere karşı halkla birlikte mücadele edecekleri yönünde açıklama geldi.
?Yandaş şirketlere karşı halkımızın desteğine ihtiyacımız var? çıkışı yapan CHP Balıkesir Milletvekilleri Mehmet Tüm, Ahmet Akın ve Namık Havutça Balıkesir, Çanakkale, Kazdağıları ve Güney Marmara´yı tahrip edip yok edecek olan projelerin yaratacağı büyük yıkımı tespit edip önleme adına Türkiye Büyük Millet Meclisine araştırma önergesi vererek bölgedeki doğa katliamına dur deme adına kapsamlı bir çalışma hazırladıklarını bildirdi.
?Balıkesir, Çanakkale, Kazdağıları ve Güney Marmara bölgesinde yapılmış ve yapılması planlanan, HES´lerin, maden ocaklarının, termik santrallerin yeniden değerlendirilerek doğanın, tarım alanlarının, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda, mevcut alanların daha fazla tahrip olmasını önleyici projelerin saptanması, boyutları gittikçe büyüyen kirlenmenin yarattığı tehdidin ve bu tehdidin nasıl giderileceğinin kapsamlı olarak araştırılması, için? konuyu Meclis gündemine taşıyan CHP Balıkesir Milletvekilleri, süreci yakından takip ettiklerini dile getirdiler.
CHP milletvekilleri yaptıkları ortak açıklamada; doğal yaşam alanlarıyla, tarımıyla, havasıyla, suyuyla, tarihi dokusuyla önemli özelliklere sahip Balıkesir, Çanakkale ve Kazdağılarının son dönemlerde madenlerle, HES´lerle, termik santrallerle talan edildiğini bu kirliliğe ve doğa katliamına hem bölge insanı olarak hem de siyasi olarak seyirci kalamayacaklarına vurgu yapıp mücadeleye devam sözü verdiler.
Bugünün çevre sorunlarının insanları tehdit ettiğini işaret eden CHP Milletvekilleri, doğal yaşam alanlarının giderek azaldığını, özellikle Çanakkale ve Balıkesir ilimizde, altın madenlerinin yaratacağı olumsuzluklar yetmezmiş gibi, tonlarca kömür ve su kullanacak termik santrallerin yapılması ve yapılmaya devam edilmesinin de Kaz Dağları için büyük bir yıkıma sebep olacağını sözlerine eklediler.
Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: Milletvekillerinden açıklama
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false