Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar Edremit´te

CHP Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar Edremit´te

Kültür eski Bakanlarından CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclisi Üyesi Fikri Sağlar, CHP Edremit İlçe Başkanlığı´nda bir basın toplantısı düzenledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka ile CHP İlçe Başkanı Yusuf Sel´in katıldığı toplantıda konuşan Sağlar, darbelerin ter türlüsüne karşı olduklarını açıkladı.
CHP Edremit İlçe Başkanlığı bahçesinde düzenlenen toplantıda CHP İlçe Başkanı Yusuf Sel, ülkenin ciddi sıkıntılı bir dönemden geçtiğini söyledi.
Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka, halkın demokratik tepkisinin çok önemli olduğunu söyleyerek, ?Bu süreçte halkımızın demokratik tepkisi çok önemlidir. Bu suça eli bulaşmış herkes gerekli cezayı görmeli. Ancak kışla kapatmak dünyanın hiçbir yerinde görülmemiş bir durumdur. Olağan Üstü Hal mecliste görüşülerek karar alınmalıydı. Bu ülkenin düzlüğe çıkmasındaki en etkili yolun meclisten geçeceğine inanıyorum.? dedi.
Darbe sürecinin nereye gideceğinin belli olmadığını ve darbenin milli iradeyi ortadan kaldırdığını söyleyen CHP Balıkesir Milletvekili Mehmet Tüm, ?15 Temmuz´da yapılan darbe girişimi milli iradeyi ortadan kaldırmaktadır. Darbenin hangi koşullarda olacağı nettir. Ama bu darbede netlik yoktur. Biz darbenin her türlüsüne karşıyız. 15 Temmuz´dan ders çıkartılmalı ancak bunu fırsata dönüştürmemek gerekir.? diye konuştu.
CHP Mersin Milletvekili ve Parti Meclis Üyesi Fikri Sağlar ise ?15 Temmuz bir darbe değil, Türkiye Cumhuriyetini yıkmak için yapılmış bir isyandır. Türkiye Cumhuriyetinde ilk kez bir darbede Türkiye Büyük Millet Meclisi bombalanmıştır. Hem de 2 kez bombalamıştır. Ben o akşam bombaların arasında meclisteydim. Birçok yaralananlar oldu. Herkes birbirine yardım ediyordu. Ertesi gün hastaneye gittiğimde bacakları kopuk, gözlerinden ve başlarından yara alarak kurtulan vatandaşlarımıza şahit oldum. O gece mecliste bir düşman ülkede yaşıyormuşum hissine kapıldım. O anlar benim hayatımda yaşadığım en korkunç anlardı gece acımasızca bir vahşet yaşandı. Çok merak ediyorum Recep Tayyip Erdoğan ne istediler de siz vermediniz. O gece tek hedef vardı Türkiye Cumhuriyetini ve laikliği ortadan kaldırmaktı? diyerek sözle-rine ekledi.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli