Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: ?Cumhurbaşkanının ve AKP´nin derdi cumhuriyetle?

CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce: ?Cumhurbaşkanının ve AKP´nin derdi cumhuriyetle?

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Edremit İlçe Başkanlığı tarafından, Şehit Hamdi Bey Meydanı´nda düzenlenen ?laiklik ve demokrasi mitingi?nde konuşan...

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Edremit İlçe Başkanlığı tarafından, Şehit Hamdi Bey Meydanı´nda düzenlenen ?laiklik ve demokrasi mitingi?nde konuşan Yalova Milletvekili Muharrem İnce, hem AKP, hem Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, hem de Kemal Kılıçdaroğlu´nun başkanlığındaki kendi partisinin genel merkezini eleştirdi. Aralarında Balıkesir Milletvekilleri Namık Havutça ve Mehmet Tüm dahil yedi milletvekilinin de hazır bulunduğu mitingdeki konuşmasında, ?Bu muhalefetin, AKP´yi  devirmesi mümkün değil. Önce muhalefeti değiştirelim. Gelin, birlikte büyük bir değişimi başlatalım? diyen İnce, bu tutumuyla genel merkeze karşı bir mücadeleyi başlattığını açıkça ortaya koydu.

LAİKLİĞİ SAVUNMAK İÇİN KİMSEDEN İZİN ALMAM

TBMM Başkanının, ?laiklik, Anayasamızda yer almamalıdır? sözünden sonra savcıların soruşturma başlatmaları gerektiği halde bunu yapmadıklarını, CHP Genel Merkezi´nin de meclis başkanı hakkında suç duyurusunda bulunması için 20 gün beklediklerini, ancak bu gerçekleşmeyince 20 milletvekili ile birlikte suç duyurusunda bulunduklarını belirten İnce, ?Şimdi bize, bu suç duyurusu için neden genel merkezden izin almadığımızı soruyorlar. Laikliği savunmak için kimseden izin almam? dedi. Genel merkezlerine muhalif olması nedeniyle kendisine, ?Yapma, böyle yaparsan, bundan sonraki seçimde seni listeye koymazlar? diyenler olduğunu vurgulayan İnce, ?Koymazlarsa koymazlar, umurumda bile değil. Ben, doğruları söylemek için buradayım ve doğruları söylemeyi sürdüreceğim? diye konuştu.

DERTLERİ CUMHURİYETLE

/resimler/2016-5/15/2342524690229.jpg

AKP´nin, asıl derdinin cumhuriyet yönetimiyle olduğunu öne süren Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şehitleri bahane ederek 19 Mayıs, 23 Nisan törenlerini iptal eden Cumhurbaşkanı ve hükümetin, sekiz şehit verildiği gün, Sümeyye Erdoğan´ın düğününün yapılmasında hiçbir sakınca görmediğini belirtti.

Ülkemizin kan gölüne döndüğü dönemde Cumhurbaşkanı ve AKP´nin hâlâ başkanlık, düşük profilli başbakan konularının gündemde tutulduğuna dikkat çeken İnce, , ?Bir gün bunları mutlaka yargı önüne çıkartarak, yaptıklarını hesabını soracağız? dedi.

DAVUTOĞLU´NA HAKKIM I HELÂL ETMİYORUM

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan´ın, Başbakan Ahmet Davutoğlu´nu görevden alarak, demokrasiye darbe vurduğunu vurgulayan İnce, Davutoğlu için ?Kim ederse etsin, ben, bu basiretsiz, korkak ve yeteneksiz adama hakkımı helâl etmiyorum? diyerek, Davutoğlu´na hakkını helâl ettiğini söyleyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´na da göndermede bulundu.

VER ELİNİ TÜRKİYE

Türkiye´nin sorunlarını demokrasi, sol birikim ve özgürlüklerle çözeceklerini belirten Yalova Milletvekili Muharrem İnce, şunları söyledi:

?Çocuklarımızın geleceği, emeğimiz, ekmeğimiz, cumhuriyetimiz, laikliğimiz tehlike altındadır. Ancak yılmayacağız. Emekten, özgürlüklerimizden, Atatürk´ten, önce insan demekten  vazgeçmeyeceğiz. Partimizin aldığı % 25´lik oy oranını yeterli bulmayarak, rahmetli Ecevit´in aldığı % 42´yi hedefleyeceğiz. Ver elini Türkiye! Benimle birlikte yürümeye hazır mısınız??

KILIÇDAROĞLU´NUN FOTOĞRAFI YOK

İnce´den önce CHP Edremit İlçe Başkanı Yusuf Sel ve CHP Edremit Belediye Başkanı Kamil Saka´nın konuştuğu miting alanında, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu´nun fotoğrafının yer almadığı dikkat çekti. Bu durum, mitingin, CHP Genel Merkezi´nden izinsiz yapıldığı izlenimini verdi.

BANDIRMA VAR, ERDEK YOK

Edremit´teki mitinge Bandırma´dan iki otobüs CHP´li üye katıldı. Erdek ilçe örgütünün ise mitingde bulunmadığı gözlendi.

Haber : Önder Balıkçı



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli