Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP adayı Sözat Dümene geçti

CHP adayı Sözat Dümene geçti

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, seçim çalışmaları için Marmara adasına kalabalık bir partili grubu ile birlikte giderek, yoğun bir program gerçekleştirdi.

CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı Sami Sözat, seçim çalışmaları için Marmara adasına kalabalık bir partili grubu ile birlikte giderek, yoğun bir program gerçekleştirdi.
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye başkan adayı Sami Sözat, Marmara Adası`na adeta çıkartma yaptı.
İlçelerde yoğun bir kampanya sürdüren Sözat, Marmara Adası feribotunda kaptan köşküne çıkıp, dümen başına geçerek başkanlık yarışın da iddiasını esprili bir biçimde vurguladı. CHP il yöneticileri ile birlikte sabahın çok erken bir saatinde ilçeye ayak basan Sözat, esnaf ziyaretinde bulundu, vatandaşlarla sohbet etti. İlçenin en büyük gelir kaynaklarından biri olan mermer sanayi sektörü temsilcileri ile de görüşerek onların yeni dönemle ilgili kaygılarını dinledi. CHP yönetiminde bu sorunların giderileceğini vurguladı.      
Mermer limanı sorunu sanayiciyi düşündürüyor
Sözat, ziyaretleri sırasında uğradığı Marmara Mermerciler Madenciler ve İşadamları Derneği`ni (MARMİAD) ziyaret etti. Burada dernek başkanı Hasan Dinçer`den sektörün sorunları hakkında bilgi aldı. MARMİAD Başkanı Hasan Dinçer, yeni yasa ile Saraylar Mermer Limanının işletmesinin Büyükşehir`e geçecek olması sebebiyle yükleme giderlerinin artmasından kaygılandıklarını, önemli bir girdi olan taşıma işi maliyetinin artmasının kendileri için büyük bir sorun olacağını belirtti. İlçe limanında halka hitabeden Sözat, CHP yönetiminde Marmara`nın ticaret kapısı olan Saraylar Mermer limanının daha da büyütüleceği, mermer sanayicilerinin mağdur edilmeyeceği sözünü verdi. Sözat, ilçeye ikinci bir liman yapılması için çalışacağını, ilçeye mutlaka bir Organize Mermer Sanayii Bölgesi kurulması gerektiğini belirtti. 
Hiçbir yerel seçim böyle önemli olmadı
Sözat, konuşmasında iktidara sert eleştiriler yöneltti.  Adalet ve Kalkınma Partisi (AKP) yöneticileri ve adaylarının, partilerinin `halkın özü` olduğu iddiasında bulunduğunu hatırlatarak, "AKP halkın özü olsaydı, bu kadar yolsuzluk olayı olur muydu? Bizim milletimiz böyle değil" dedi.
Sözat, 30 Mart yerel seçimlerinin bu bakımdan bir dönüm noktası olduğunu da vurgulayarak, "Hiç bir yerel seçim bu kadar önemli olmamıştı. Milletin, ülkenin birlik ve beraberliğini bu kadar önemli hale getiren bir seçim yaşamamıştık" dedi.
Sözat, belediye başkanı olduğunda, bir ziraatçi olarak ilçenin tarım ve hayvancılık sorunlarının giderilmesi için çalışacağını, Saraylar Beldesi Mermer Limanın daha da geliştirileceğini,  Gündoğdu Köyüne bir balıkçı barınağı yapılacağını, ilçenin tarihi evlerinin restore edileceğini bildirdi. Seçildiğinde bu sözlerini mutlaka yerine getireceğini açıkladı.
Mermer OSB`si kurulacak
Marmara İlçesi Belediye Başkan adayı Ali Aksu`da, konuşmasında dünyanın en kaliteli mermerlerinin çıkartıldığı, 4 milyon metreküp rezervin bulunduğu adada bir Mermer Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını, mermer atıklarının belirli bir bölgede toplanacağını ve yeniden değerlendirileceğini kaydetti.
CHP`liler, gündüz Marmara adasının Saraylar Beldesini, akşam da Asmalıköy, Topağaç, Gündoğdu ve Çınarlı köylerini ziyaret etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı