Bugün, 10 Mayıs 2024 Cuma

CHP, Balıkesir adayını Ağustosta açıklıyor

CHP, Balıkesir adayını Ağustosta açıklıyor

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını Ağustos ayında kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.

CHP Balıkesir İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adaylarını Ağustos ayında kamuoyuna duyuracaklarını söyledi.
CHP Balıkesir İl Başkanı Mavuk, yerel seçimlerde aday olmak için örgütlerden istifa eden yönetici sayısının 48`e ulaştığını açıladı.
Mavuk, Bandırma, Erdek, Marmara ve Susurluk ilçe başkanlarının adaylık için istifa ettiklerini bildirdi.
Mavuk: "Alternatif planlarımız hazır"
Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan adayı belirleme sürecinde Genel Merkezin müdahil olacağını ve bu yüzden eğilim yoklaması yapılmayacağını kaydeden Mavuk, "Büyükşehir belediye başkan adaylığı için görüştüğümüz isimler var. Kamuoyunda bizim aday çalışması yapmadığı yönünde bir intiba var ama bu doğru değil. Bizim A planımızın yanında B-C-D-E planlarımızda var. Ağustos ayında % 90 adayımız belli olur ve bizde bunu kamuoyuyla paylaşırız" dedi.
Mavuk, büyükşehir belediye başkan adayını belirleme konusuna önemli mesafe aldıklarını ifade etti.
Tüzük gereği yerel seçimlerde adayları belirleyecek Parti Meclisi organının bu görevi Genel Merkeze devrettiğini dile getiren Muzaffer Mavuk, bu doğrultuda eğilim yoklama yapmayacaklarını açıkladı. 
Genel Merkezin geçtiğimiz günlerde gönderdiği yönetmelik gereği yerel seçimlerde adaylığı düşünen parti yöneticilerinin istifa etme zorunluluğu dolayısıyla Balıkesir il  yönetimine 48 yöneticinin istifasının geldiğini kaydeden Mavuk, Bandırma, Erdek, Marmara ve Susurluk ilçe başkanlarının da adaylık için istifa ettiğini vurguladı. 
İl Başkanı Muzaffer Mavuk, bu konuda şunları söyledi: " İl yönetiminden biri as bir yedek iki yönetici istifa etti. Bunun haricinde merkez ilçe yönetiminden yerel yönetimlerde aday olmak için istifa eden olmadı. İlçe örgütlerimizde ise Ayvalık`ta 3 Bandırma 9, Bigadiç 4, Burhaniye 3, Edremit 2, Erdek 8, Gömeç 4, Gönen 3, İvrindi 2, Manyas 1, Marmara 1, Sındırgı 3, Susurluk`tan da 3 yönetici istifa etti. Bandırma, Susurluk, Erdek ve Marmara ilçe başkanları da adaylık için istifa etti. " dedi.
Mavuk: "Bazı ilçelerde mevcut başkanlarımızla devam"
Büyükşehir belediyesinin yanı sıra ilçe belediyelerini de almak istediklerini ifade eden CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, bazı ilçe belediye başkanlarının göreve devam edeceğinin sinyalini verdi. 
Mavuk, " Sındırgı, Savaştepe, Balya gibi ilçelerimizdeki belediye başkanları büyük ihtimalle görevlerine devam ederler. Bizde bu isimlerle devam etmeyi bekliyoruz" dedi. 
Mavuk: "Sessiz ve derinden çalışıyoruz"
Büyükşehir belediye başkan adayı konusunda sessiz ve derinden çalıştıklarını ancak sonuca yaklaştıklarını dile getiren CHP İl Başkanı Muzaffer Mavuk, Ağustos ayı içerisinde adaylarını kamuoyuyla paylaşıp, seçim çalışmalarına ağırlık vereceklerini kaydetti. 
Görüştükleri büyükşehir belediye başkan adayı konusunda ipucu vermekten kaçınan Muzaffer Mavuk, "Büyükşehir belediye başkan adaylığı için görüştüğümüz isimler var. Kamuoyunda bizim aday çalışması yapmadığımız yönünde bir intiba var ama bu doğru değil. Bizim A planımızın yanında B-C-D-E planlarımızda var. Ağustos ayında % 90 adayımız belli olur ve bizde bunu kamuoyuyla paylaşırız. Adaylık konusunda düşündüğümüz isimlerle görüşmeler devam ediyor. Önce büyükşehir belediye başkan adayını, ardından ilçe belediye başkan adaylarını belirleyeceğiz" dedi.
Mavuk: "Sandık görevlilerimize eğitim veriliyor"
Yerel seçimlere disiplinli bir şekilde çalıştıklarını ve bu seçimlerde sandığa sahip çıkacaklarını söyleyen Muzaffer Mavuk, " Sandık görevlilerimizi eğitime aldık. 30 Mart`ta kadar da eğitimler devam edecek. Bu kez sandığı boş bırakmayacağız. Sandık görevlilerimiz sandıklarında oy kullanacak isimlerin hepsine ulaşacak. Sandık görevlilerimiz sandıklarında oy kullanacak kişileri analiz edecek. Önceki seçimlerdeki gibi sandık görevlileri seçim günü sabah 08.00`te sandığa gidip akşam 17.00`de de evine dönmeyecek. Bunun yanı sıra geçmiş dönemlerde mükerrer oy ve sahte oy kullanımlarını olduğunu tespit ettik. Bir kişinin TC kimlik numarası aynı olmasına rağmen iki oy kullanıyor. Bunun içinde AKP parmak boyası kullanmak istemiyor. Bunun önüne geçeceğiz"


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 17.1 ° / 9.7 ° Orta kuvvetli yağmurlu
  • Cumartesi 12.3 ° / 7.3 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazar 17.1 ° / 5.3 ° Güneşli