Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça:

Cemal Öztaylanın, AKP döneminde Bandırmanın il olması konusunda verilmiş bir yasa önerisi yok

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Bandırma ve ülke gündemine ait çeşitli konularda düşüncelerini açıkladı.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın, toplumu kamplara bölücü uygulamalar ve dil kullandığını öne süren Milletvekili Havutça, "Oysa biz, barış, sevgi ve hoşgörüyü temsil eden bir partiyiz" dedi.
AKP Balıkesir Milletvekili M. Cemal Öztaylan`ın, 2002 yılından bu yana iktidarda bulunduğu bir dönemde, Bandırma`nın il olması konusunda verdiği bir yasa önerisinin bulunmadığına dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
"Şu anda benim de üyesi bulunduğum İçişleri Komisyonu`nda bekleyen 33 yasa önerisi içinde, Öztaylan tarafından, Bandırma`nın il olması konusunda verilen bir önerge bulunmamaktadır. 11 Ocak 1993`te, DYP Balıkesir milletvekilleri tarafından, Bandırma`nın il olması konusunda verilen önerge, meclis iç tüzüğünün, `Bir yasama döneminde sonuçlandırılmayan önerge, yenilenmediği takdirde hükümsüzdür` diyen 77. maddesi gereğince geçersin kalmıştır. 2004 yılında, Sedat Pekel`in Balıkesir Milletvekilliği döneminde, Bandırma`nın il, Sarıköy`ün ise ilçe yapılmasını isteyen önergesine diğer Balıkesir Milletvekilleri Orhan Sür ve Ali Kemal Deveciler`in yanı sıra AKP`den A. Edip Uğur, Turhan Çömez, Ali Osman Sali, İsmail Özgün ve Ali Aydınlıoğlu ile birlikte meclisten 165 milletvekili daha imza koymuştur. Yani, Cemal Öztaylan`ın, AKP döneminde, Bandırma`nın il olması konusunda yasa önergesi verdiği şeklindeki sözleri gerçek dışıdır."
Öztaylan`ın, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel ile ilgili iddialarının da gerçek olmadığını öne sürerken, "Ayrıca sayın Öztaylan`ın bu konudaki üslubunu da çirkin ve siyaset ahlâkına aykırı buluyorum" dedi.
Havutça, ayrıca, İDO`nun fahiş bilet uygulaması, Balıkesir`in Büyükşehir olması ve diğer bazı konular hakkındaki düşüncelerini de açıkladı.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli