Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Ada belediyeleri için ayrı bir statü uygulanmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Ada belediyeleri için ayrı bir statü uygulanmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesirin de aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir kapsamına alınırken, beldelerin kapatılmasının doğru olmadığını öne sürdü.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Balıkesir`in de aralarında bulunduğu 13 ilin Büyükşehir kapsamına alınırken, beldelerin kapatılmasının doğru olmadığını öne sürdü. 
Ada belediyelerinin kapatılması yerine onlar için özel bir statü gerektiğine de dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
"Balıkesir ilinde de, bu konumda Avşa Belediyesi bulunuyor. Ülkemiz turizmi açısından özel bir yeri bulunan Avşa Belediyesi`nin kapatılması hata olup, turizm hizmetleri açısından sıkıntı yaratacaktır."
Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü`nün tüm arazisinin, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne verilmesi gerektiğini de vurgulayan Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"Bir kentin ekonomik gelişmesinde fakültelerin rahat bir ortam içinde eğitim-öğretim vermelerinin rolü büyüktür. Örneğin, Bursa`nın gelişmişlik oranının yüksekliğinde, Görükle Kampüsü`nün katkısı büyük olmuştur. Bu nedenle, eski ismi Merinos Çiftliği olan bugünkü Marmara Hayvancılık Araştırma Enstitüsü alanının tümünün, Bandırma İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi`ne bırakılması gerektiğine inanıyorum. Çünkü Bandırma ve yöresinde, koyunculuk araştırması üzerine çalışmalar yapabilecek birçok kuruluş bulunmaktadır. Bu konuda, önümüzdeki günlerde TBMM`ye bir önerge vereceğim."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı