Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Görev Verilirse Büyükşehir Başkanlığına Adaylıktan kaçmam

CHP Balıkesir Milletvekili Havutça: Görev Verilirse Büyükşehir Başkanlığına Adaylıktan kaçmam

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Etibor A.Ş. Bandırma misafirhanesi lokalinin sürekli olarak AKP Bandırma ilçe örgütünün toplantılarına açılmasının yanlış olduğunu, bu konuyu araştıracağını belirtti. Devlete ait bir

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Etibor A.Ş. Bandırma misafirhanesi lokalinin sürekli olarak AKP Bandırma ilçe örgütünün toplantılarına açılmasının yanlış olduğunu, bu konuyu araştıracağını belirtti. Devlete ait bir sosyal tesisin yalnızca bir partiye açılmasının doğru olmadığına işaret eden Havutça, şunları söyledi:
"Daha önce AKP`nin birçok toplantısında olduğu gibi 8 Kasım`da, bu partinin beş Bandırma belediye başkan aday adayının üyelerine hitaben konuşma yaptığı toplantıya da verildiğini öğrendim. Devlete ait bu çeşit yerlerin, öğretmenevlerinin, siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütlerine açılmasına genelde karşı değilim. Ancak siz, Etibor lokalini yalnızca iktidar partisi AKP`nin toplantılarına açıp, diğer partilere vermezseniz, bu çok ciddi bir sorundur. Öyleyse biz, parti olarak siyasi toplantılarımız için neden, parayla otellerin salonlarını kiralıyoruz? Devlete ait bir lokal, eğer tüm siyasi partiler, sivil toplum örgütleri ve demokratik kitle örgütlerine eşit ve adil şekilde veriliyorsa hayır demeyiz ama sürekli AKP`ye verilen bir lokal bir, devlet kuruluşunun, iktidar partisi adına siyasete alet edilmesi anlamındadır. Ciddi gördüğüm bu konuyu araştıracağım."
BÜYÜKŞEHİR ADAYLIĞIM SÖZ KONUSU OLABİLİR
CHP`nin Balıkesir Belediye Başkan adaylığı için teklif götürdükleri iş adamı Faruk Kula`nın, teklifi kabul etmediğini belirten Havutça, kendisine sık sık, Balıkesir Büyükşehir başkan adaylığına sıcak bakıp bakmadığı sorusunun yöneltildiğini vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
"Tabii ki önceliğim, milletvekili olarak parlamentodaki hizmetimi sürdürmektir. Ancak, genel merkezimiz, başkanlık için beni aday gösterecek olursa, hedefim ve arzum bulunmasa da,bunu reddetmem söz konusu değildir. Kolları sıvar ve çalışmalarıma başlarım. Böyle bir olasılık da var.        
Biz, önümüzdeki yerel seçimde tarihinde hiç kazanamadığımız belediye seçimini kazanmak istiyoruz. Kazanma olasılığız hiç de az değil. Önümüzdeki yerel seçim için başkan adaylarımızı belirlerken, adayın, halkta, kamuoyunda karşılığı olup olmadığını anketlerle belirlemeye çalışıyoruz. Eğer bu konuda net bir veriye ulaşırsak, adayımızı açıklıyoruz. Tereddüt varsa, tüm üyelerin katılımıyla eğilim yoklamaları gerçekleştiriyoruz."
KILIÇDAROĞLU, BALIKESİR İŞ DÜNYASIYLA BİR ARAYA GELECEK
Balıkesir`de, CHP`nin iş dünyasından sorumlu genel başkan yardımcısı Erdoğan Toprak ile iş adamlarını gezerek, sorunlarını dinlediklerini belirten Havutça, şunları söyledi:
"28 Kasım`da, genel başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir`e gelerek, formu toplantıları gerçekleştirecek. Bu bağlamda, partili-partisiz iş adamlarını ziyaret ederek, CHP iktidarında sektörlere yönelik istihdam, üretim ve iş barışına bakışın nasıl olacağını anlatacak. Aynı akşam, yine partili-partisiz iş adamlarına yönelik olarak, Asya Termal Otel`de iş formu yemeği düzenlenecek."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı