Bugün, 2 Mayıs 2024 Perşembe

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin: “Sanayici destek beklerken, şarteli indirdi”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin:  “Sanayici destek beklerken, şarteli indirdi”

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) elektrik ve doğalgaz enerjisi kesintilerine tepki gösterdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, Organize Sanayi Bölgeleri’ndeki (OSB) elektrik ve doğalgaz enerjisi kesintilerine tepki gösterdi. 
Türkiye’nin eşi görülmemiş bir krizde olduğunu ifade eden Aytekin “Sanayiciler destek bekliyordu, şartellerini indirdiler. Enerji verilemiyor hafta sonuna kadar 320 OSB’de sayısı 50 bini geçen fabrikada üretim durdu. Bir yandan hava şartları, bir yandan girdi maliyetlerinin artması ile uğraşan ülkemizde şimdi de enerji krizi yaşanıyor. Milyonlarca dolarlık zarar ortaya çıkacak, olan yine üretime olacak” dedi. 
Aytekin, konuya ilişkin yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Ülkemiz ağır bir krizin içerisinde savruluyor. İran’ın teknik nedenlerle kestiğini söylediği gaz akışı Türkiye’yi ciddi mağdur etmekte. Gerçekten teknik bir sebepten mi, yoksa parasını ödemediklerinden dolayı mı kesildi? bunu bile açıklamaktan acizler. En sonunda iş OSB’lerde enerji kesintisine kadar gitti. Ülkemizde bu hafta 320 OSB’de sayısı 50 bini geçen fabrikada üretim durdu. Enerji verilemiyor. İktidar en sonunda sanayi üretimine telafisi mümkün olmayan bir yara daha açtı. Sanayici üretim için destek beklerken, elektrik ve doğalgaz kesildi. Zararın milyonlarca dolar olacağı öngörülüyor, olan yine üretime olacak. Türkiye’nin doğalgaz depolarında ne kadar stok vardır, olası bir kriz anında bu stok nasıl kullanılacaktır? bunu hiçbirimiz bilmiyoruz. Sorduğumuzda ise çelişkili cevaplar alıyoruz. Milli Sanayi diye ağzında bir sakız çiğneyenler, Milli Sanayiyi baltalamakta tereddüt görmüyorlar.” 
Haber Merkezi



  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 21.6 ° / 7.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı