Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu

CHP bünyesinde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından CHP Genel Merkezi’nce Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu.

Türkiye’de yaşanan deprem felaketinin ardından CHP Genel Merkezi’nce Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. 
Türkiye’de 10 kentte vatandaşların yaşamını yitirmesine neden olan deprem faciasının ardından CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun talimatıyla  CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın’ın başkanlığında CHP Genel Merkezi’nde Afet Koordinasyon Merkezi kuruldu. 
AFAD Başkanı Yusuf Sezer ile telefonda görüşen CHP Milletvekili Akın, felaketin ardından CHP bünyesinde seferberlik ilan edildiğini ve enkaz altında kalan vatandaşlara ulaşılması için özel bir iletişim hattı kurulduğunu iletti. 
CHP Afet Koordinasyon Merkezi’ne gelen taleplerin doğrudan AFAD ve ilgili yerel yönetimlere aktarıldığını ifade eden Akın, depremzede tüm vatandaşların 0312 207 40 65 numaralı iletişim hattı üzerinden her türlü talebini iletebileceğini açıkladı. 
Yaşanan bu felaketi bir an önce atlatmak ve arama kurtarma faaliyetlerine katılmak için, başta Büyükşehir belediyeleri olmak üzere çalışma başlatıldığını dile getiren Akın, “Dayanışma, birlik ve beraberlik içinde yaralarımızı hep beraber saracağız. Belediye Başkanlarımız ekipleriyle, tüm gücüyle milletimizin yanında. Felaketin yaraları birlikte saracağız.” diye konuştu.      Haber Merkezi
 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı