Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir’den haykırdı

CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu Balıkesir’den haykırdı

“Bu ülkede soygun düzenini bitireceğim”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Milletin Sesi” Balıkesir mitingini binlerce kişi izledi.

Kuvay-ı Milliye Meydanı’nda gerçekleşen mitingde önce 46 yaşındaki ekmek üreticisi Esma Ay, 68 yaşındaki çiftçi Ali Duman ve 24 yaşında, Tıp Fakültesi’nden mezun olan Arif Onur Poyraz konuştular.

Ardından kürsüye çıkan Kemal Kılıçdaroğlu, 24 Temmuz’un Lozan Antlaşması’nın imzalandığı tarih olduğuna dikkati çekerek, “İktidara geldiğimizde 24 Temmuz’u bayram ilan edeceğiz” dedi.

Balıkesir’in Kuvay-ı Milliye’nin başkenti olduğuna işaret eden Kılıçdaroğlu, “Balıkesir, İstiklal Madalyası’nı hak ediyor. İktidara geldiğimizde bu konuda önerge vereceğiz. Bakalım kimler Balıkesir’in yanında, kimler karşısında yer alacak” diye konuştu.

Vatan ve bayrağın iki kırmızı çizgileri olduğuna dikkati çeken Kılıçdaroğlu, şunları söyledi:

“Vatana ve bayrağa bağlı kalan her vatandaşımızın başımın üstünde yeri vardır. Bu iktidarın dış politikası milli olmaktan çıktı. Ülkemiz, rüşvet alanların büyükelçi tayin edildiği bir duruma geldi. Bu iktidar, havadan para kazananların iktidarı durumuna geldi. Göreve gelir gelmez bu büyükelçileri hemen görevden alacağız. Bize inanın ve güvenin. Bu ülkeye hak, hukuk ve adaleti mutlaka getireceğiz. Bülent Ecevit’in dediği gibi bu ülkeye ne ezen, ne ezilen, hakça bir düzen kuracağız. Tarım, stratejik bir sektördür. Dünyanın tüm ülkeleri tarıma destek verir. Bizde ise tarımı bitirdiler, yok ettiler.”

İktidara gelince emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ikramiyelerini asgari ücret olarak ödeyeceklerini belirten Kılıçdaroğlu, Suriye yönetimi ile görüşerek, ülkemizdeki göçmen Suriyelileri davul zurna ile göndereceklerini belirten Kılıçdaroğlu, şöyle konuştu:

“Onurlu, şahsileştirilmeyen, milli bir politikaya ihtiyacımız var. Dış politika konuşmalarında neler konuşulduğunu mutlaka öğreneceğim. Sen, oğlunu yurt dışına devlet protokolünde götüremezsin. 20 yıldır yurt sorununu çözemediler. Bu sorunu 1 yıl içinde çözeceğim. Gençlerimizi baş tacı yapacağız. Hiçbir çocuğun yatağa aç girmemesi için ‘Aile Destekleri Sigortası’nı uygulayacağım. Yoksul hiçbir kadını erkeğe mahkûm ettirmeyeceğim. En geç 24 saat içinde İstanbul Sözleşmesi’ni yeniden yürürlüğe koyacağım. Bu ülkede soygun düzenini bitireceğim. Devletin soyulmasına asla izin vermeyeceğim. Kul hakkı yiyenden bunun hesabını mutlaka soracağım. Artık öyle 5-6 yerden maaş almalar ortadan

kalkacak. Süleyman Şah Türbesi’ni 1 hafta içinde yeniden kendi topraklarımıza getireceğim. Türk toplumu değişim istiyor. Bu değişimi adaletli bir şekilde yapacağız. Bu ülkeye demokrasiyi yeniden getireceğiz. 128 milyar doların nereye gittiğini öğrenmek istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Adalet istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Vergilerinizin nereye gittiğini öğrenmek istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Bu ülkede hiçbir çocuğun yatağa aç girmesini istemiyor musunuz, bize katılacaksınız. Emeklilikte yaşa takılanların sorunlarının çözülmesini istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Emeklilere Ramazan ve Kurban Bayramında ikramiyelerin asgari ücret olarak ödenmesini istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Huzur istiyor musunuz, bize katılın. Rüşvet almış kişilerin büyükelçilikten alınmasını istiyor musunuz, bize katılacaksınız. 21. yüzyılda Türkiye’yi yeniden demokrasiyle taçlandırmak istiyor musunuz, bize katılacaksınız. Sandık başında oylarınızı, vicdanınızın sesini dinleyerek kullanmanız, sandık başına başkalarını da götürmeniz gerekiyor. Ben, sizlere verdiğim sözleri unutmayacağım, siz de unutmayın.”

Kılıçdaroğlu konuşmasını “Yaşasın Türkiye, yaşasın halkımız” diyerek tamamladı.

Haber Merkezi



  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı