Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Heyeti Tunceli ve Elazığda

CHP Heyeti Tunceli ve Elazığda

Güney Doğu ve Doğu turuna çıkan CHP milletvekillerinden oluşan heyet Tunceli ve Elazığda halkla bir araya geldiler.

Güney Doğu ve Doğu turuna çıkan CHP milletvekillerinden oluşan heyet Tunceli ve Elazığ`da halkla bir araya geldiler.
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan`ın başkanlığını yaptığı heyet, çözüm süreciyle ilgili görüş alışverişinde bulunmak amacıyla Tunceli ve Elazığ`da ziyaretlerini sürdürüyor.
CHP Heyeti, Tunceli`de sivil toplum örgütleri, esnaf, yerel insiyatif ile görüşmeler yaparak CHP`nin Kürt sorunu ile ilgili politikaları hakkında bilgi verdi, halkın görüşlerini aldı.
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan`ın başkanlığını yaptığı ve Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Ankara Milletvekili Levent Gök, Ardahan Milletvekil Ensar Öğüt, PM üyesi Emel Yıldırım, Halit Toraman, Hüseyin Yaşar`dan oluşan heyet, Tunceli`deki ilk görüşmesini il, ilçe örgütleri ve partililerle gerçekleştirdi. Tunceli Milletvekili Kamer Genç ile Kocaeli Milletvekili Mehmet Hilal Kaplan`ın da katıldığı toplantıda konuşan heyet başkanı Oğuz Oyan, gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu.
CHP`liler seçim barajının kaldırılmasını istedi
CHP İzmir Milletvekili Oğuz Oyan seçim barajının kaldırılmasını istediklerini belirterek, "Bir AKP`li bunu söyleyebilir mi? Başbakan bunu söyleyebilir mi? Bu çok ileri bir şey. Aslında Taksim Gezi Parkı da bunu söylüyor. Şimdi Türkiye`deki birçok kesim artık baraj bizim önümüzde yüzde bir bile olsa tıkaçtır diyor" dedi.
Özel yetkili mahkemeler kaldırılması, faili meçhullerin çözülmesi, koruculuğun kaldırılması, uzun tutukluluk sürelerinin iki yıl aşmayacak şekilde düzenlenmesi, Nevruz`un resmi bayram olarak kutlanması gerektiğini vurgulayan Oğuz Oyan, şunları söyledi: "Kürt sorununun Türkiye sınırları içinde çözülmesi gerekiyor. Türkiye`yi Ortadoğu`da maceraya sokarak başka ülkenin içişlerine karışarak emperyalizmin taşeronluğunda bölge maceralarına sokacak politikalara CHP olarak karşıyız. AKP Türkiye`de laik rejimi yıkarak kendi İslamcı cumhuriyetini kurmaya çalışan partinin adıdır. Rejim yıkıcılığı ve yeni rejim kuruculuğunda ona birtakım destekler veriliyordu. Avrupa Birliği ve ABD bu desteğini geri çekti. Demokrat bir maske takıyorlardı bu maske düştü. Karşımızda demokrat değil, otokrat biri var."
Oyan`ın açıklamalarının ardından toplantı basına kapalı devam etti. CHP heyeti, Tunceli`den sonra Elazığ`a geçerek sivil toplum örgütü temsilcileri ve vatandaşlarla çözüm süreci ve güncel konulara ilişkin görüş alışverişinde bulunacak. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli