Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP İlçe Başkanı Tuna, 21 ayını değerlendirdi

CHP İlçe Başkanı Tuna, 21 ayını değerlendirdi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ile bir söyleşi yaptık.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna ile bir söyleşi yaptık. Tuna, 21 aylık başkanlık döneminde yönetim kurulu arkadaşları ile yaptığı çalışmaları gazetemize değerlendirdi.
CHP’nin, Erdek’te daha güçlü bir yapıya kavuşması için özveriyle çalıştıklarını belirten Tuna, şunları söyledi:
“19 Ocak 2020 tarihinde göreve geldim. Cumhuriyet Halk Partisi ailesinin içinde bulunmaktan onur ve gurur duyuyorum. Zor bir süreçten geçtik. Göreve geldikten 2 ay sonra covid-19 salgını ile karşı karşıya kaldık. Salgın süresi boyunca gerçekleştirmek istediğimiz birçok icraatı tam anlamıyla hayata geçiremedik. Covid-19 salgını tüm engellemeler, kısıtlamalar ve baskılara rağmen görevimizi en iyi şekilde yerine getirmeye çalıştık.
Göreve geldiğimiz ilk gün bir söz vermiştik. ‘Partimizden uzak kalmış, umudunu yitirmiş, kırgınlıkları olan gençlerimizle kucaklaşacağız’ demiştik. Bir söz daha vermiştik biz o gün. ‘Kadınlarımızı ötekileştirmeye çalışanlara karşı dik duracağız’ demiştik.           
Bir söz daha vermiştik biz o gün. ‘Kadınlarımızı ötekileştirmeye çalışanlara karşı dik duracağız’ demiştik. Sözünü vermiş olduğumuz gibi, her zaman kadın örgütlerimiz ve gençlerimiz ile birlikte çalışarak çok güzel işlere imza attık. Gençlerimizin, hatta çocuklarımızın değerli görüşlerini aldık ve onların sıkıntılarını, gelecek ile ilgili hayallerini dinledik. Her çaldığımız kapıda vatandaşlarımıza sayın genel başkanımızın selamlarını ileterek, aydınlık ve güzel günlerin çok yakında olduğunu anlattık. Hepimizin bildiği gibi ülkemizin her yerinde yoksulluk ve acı var. Tüm yalanlara, tüm yolsuzluklara, tüm acılara dur demek için mutlu bir gelecek için hedefimiz iktidar olmak.
Kırsal mahallelerimiz dahil ev ev her kapıyı çalarak hedefimizi seçmenimize tüm samimiyetimizle anlattık. Karşıt görüşte olsalar bile ‘Herkes için CHP’ sloganına uyarak kendimizi, partimizi ve hedeflerimizi anlattık. Yılmadan, yorulmak bilmeden anlatmaya devam edeceğiz. Yeri geldi az konuştuk, çok dinledik. Yeri geldi onlarla birlikte ağladık, yeri geldi hep birlikte güldük. Dertlere derman olmak için çıktığımız bu yolda, imkanlarımızı zorlayarak, bizi seven dostlarımızın da desteğiyle bir çok ailenin yüzünü güldürdük. Tüm dünyanın içinde bulunduğu şu zor günlerde hem esnafımıza destek olmak, hem de ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın biraz olsun yükünü hafifletmek için veresiye defteri borçlarını kapattık. Fırınlara yapılan ekmek borçlarını ödedik. Bakıma muhtaç, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın evlerini belediyemizin de desteğini alarak, yenileyerek yaşanabilir duruma getirdik. Salgının başladığı ilk dönemlerde yönetim kurulu üyelerimiz ve kadın dayanışma platformu ile birlikte maske dikimi yaparak vatandaşlarımıza dağıttık. Düzenli olarak esnaf ziyaretleri gerçekleştirdik. Onları dinleyerek belediyemizle koordineli olarak esnafımıza destek olmaya çalıştık.
Bizler her an seçim olacakmış gibi hazırız. Bu nedenle muhtarlık bölgesi temsilcilerini ve sandıklarda görev alacak kişilerimizi belirledik. Şu anda üyesiz ve sandık görevlisi olmayan mahallemiz bulunmamaktadır. Bütün sandıkları görev bilincine sadık, sandıklara sahip çıkacak üyelerimiz ile tamamladık. Söz vermiş olduğumuz gibi, partimize genç, dinamik yeni üyeler kazandırdık. Sen kadınsın, ne anlarsın diyenlere inat elimize testere alıp, sokaklarda yaşayan can dostlarımız için kulübeler yaptık. Düzenli olarak sokaklardaki can dostlarımıza mama dağıttık. Tedavi ihtiyacı olan sokak hayvanlarımızı tedavi ettirdik. İhtiyaç sahibi vatandaşlarımıza 45.000 TL’lik erzak yardımında bulunduk. Okulların açılmasıyla birlikte ihtiyacı olan ailelerimize okul kıyafeti, ayakkabı ve kırtasiye yardımında bulunduk. Partimize yıllarca emek vermiş değerli büyüklerimizi ziyaret ederek, hatırlarını sorup, değerli bilgilerini yol haritamıza ekledik. Kadın kollarımız ve yönetim kurulundaki değerli kadınlarımız ile birlikte soğuk kış günlerinde atkı, bere dikimi yaparak çocuklarımıza ve ekmeğini denizden kazanan balıkçılarımıza hediye ettik. Yardımsever vatandaşlarımızın desteğiyle deprem ve sel bölgelerine yardım kolileri gönderdik. Bundan sonra da bize ulaşan tüm vatandaşlarımızın yanında olmaya devam edeceğiz.”
VATANDAŞLARIMIZLA BULUŞMAYI SÜRDÜRECEĞİZ
Önlerine çıkarılan tüm engelleri aşmayı sürdüreceklerini vurgulayan Tuna, şunları aktardı:
“Cumhuriyet Halk Partili belediyelere yapılan haksızlıkları ve baskıları hepimiz çok iyi biliyoruz. Tüm kısıtlamalara, engellemelere ve haksızlıklara karşı partimiz ve belediyemiz canla başla çalışmaya devam edecektir. Bu yolda da ilçe örgütümüz, kadın kollarımız ve gençlik kollarımız olarak her zaman belediyemizle koordineli olarak çalışmayı sürdüreceğiz.
Cumhuriyet Halk Partisi, kurtuluşun ve kuruluşun partisidir. İşte bu yüzden ulu önderimiz, ebedi ve tek başkomutanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün kurduğu cumhuriyeti sonsuza dek iç ve dış düşmanlardan korumak en büyük görevimizdir. İmkanlarımız doğrultusunda bize ait olan belediyeyi ve görevimi icra etmekten onur duyduğum Cumhuriyet Halk Partisi’ni en iyi mertebelere taşımak için canla başla çalışacağımıza ilçe örgütümüz olarak söz veriyoruz.”
Başkan Tuna, önümüzdeki dönem için tekrar başkanlığa aday olacağını belirterek, CHP ailesinden güvenoyu isteyeceğini sözlerine ekledi.
Haber : Tuncay Ertan



Anahtar Kelimeler: Başkanı ayını değerlendirdi
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli