Bugün, 28 Nisan 2024 Pazar

CHP İlçe Başkanı Tuna: “Kadın hayattır, sevgidir”

CHP İlçe Başkanı Tuna: “Kadın hayattır, sevgidir”

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erdek İlçe Başkanı Hale Tuna, “8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü” dolayısıyla bir açıklama yaptı.

Tüm kadınları kutlayan Tuna, açıklamasında Türkiye Cumhuriyeti’in kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ü de andı.

Tuna, açıklamasında şu duygu ve düşüncelere yer verdi:

“Kadın hayattır, kadın sevgidir. Kadınlarımız geçmişten bugüne Cumhuriyetimizin en büyük güvencesi olmuştur. Kurtuluş Savaşı'nda cephede Mustafa Kemal ATATÜRK'ün yanında görev yapan ve rütbe alarak, savaş kahramanı olan Halide Onbaşı da kadındır. Birinci ve İkinci İnönü Savaşları ile Sakarya ve Gediz Muharebelerinde yer alan ve gösterdiği kahramanlıklarla 70. Alay’ın simgesi olan Nezahat Onbaşı da kadındır. Cephane ıslanmasın diye battaniyesini cephaneye saran Şerife Bacı da kadındır. Cephede, hastanede ihtiyaç olan her yerde, en önde olan yine kadındır. Evini, çocuğunu, eşini çekip çeviren de kadındır. Karnında can taşıyan, o canı yetiştiren de kadındır. Tarlada, fabrikada çalışan da, bir şirketin genel müdürü de kadındır.  

Öğretmendir. Kimi zaman uçak kullanır, kimi zaman askerdir. Kimi zaman şarkı söyler, kimi zaman bir tiyatro sahnesinde ışıldar. Birçok rengi bir arada sunabilir kadın.
Tüm evreni kucaklamaya yeten sevgi ve merhametleri ile ruhları iyileştiren, umuda yelken açıp, yeryüzündeki prangaları çözdüren tüm kadınlarımızın 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü’nü kutluyor, dünya üzerindeki her kadının güçlü sesini hiçbir dayatmaya maruz kalmadan, korkusuzca haykırabildiği, şiddetin, eşitsizliğin olmadığı özgür yıllar temennileri ile saygı ve sevgilerimi sunuyor, şiddete maruz kalarak, hayattan koparılan tüm kadınlarımızı rahmetle anıyorum.”
Haber : Tuncay Ertan

 



  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı