Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter: 4+4+4, Türk Gençliğinin genetiğini değiştirmeyi hedefleyen siyasi bir projedir

CHP İstanbul Milletvekili Nur Serter: 4+4+4, Türk Gençliğinin genetiğini değiştirmeyi hedefleyen siyasi bir projedir

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir il ve Erdek ilçe yönetimleri tarafından organize edilen 4+4+4 Eğitim Sistemi konulu panel, Erdekte gerçekleşti.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Balıkesir il ve Erdek ilçe yönetimleri tarafından organize edilen "4+4+4 Eğitim Sistemi" konulu panel, Erdek`te gerçekleşti.
Marina Çay Bahçesi`nde yapılan panele konuşmacı olarak, CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter ve CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça katıldı.
CHP Balıkesir İl Başkanı Av. Muzaffer Mavuk, açılış konuşmasında 4+4+4`ün, kızları okuldan uzaklaştırarak, erken evlenmelerini sağlama amacını da güden bir gerici eğitim projesi olduğunu belirtti.
CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı, "Eğitim, benim branşım değil. Az sonra bu konuda değerli iki konuşmacımız düşüncelerini açıklayacak. Ancak önümüzdeki dönemde benim de konuşacağım günler gelecektir" diye konuştu.
CHP Balıkesir Milletvekili Av. Nedret Akova, partilerinin tüm muhalefetine karşın 4+4+4 yasasının, AKP`nin oylarıyla meclisten geçtiğine işaret etti. 
Ardından yasa ile ilgili düşüncelerini dile getiren CHP İstanbul Milletvekili Prof. Dr. Nur Serter, Anayasa kadar önemli bu yasanın, Türk Gençliği`nin genetik yapısını değiştirmeyi hedeflediğine dikkati çekerek, şunları söyledi:
"Şunu çok iyi biliniz ki, 4+4+4, bir eğitim yasası değildir. Türk Gençliği`nin genleriyle oynayarak, tek tip insan yetiştirmeyi hedefleyen, AKP`nin siyasi bir projesidir. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan`ın  bu projesiyle `sözde dindar, özde kindar` bir kuşak yetiştirmesi hedeflenmektedir. 
Bu proje, AKP`nin, kendi insan modelini yetiştirip, Türkiye`nin geleceğini yönlendirme projesidir. Bizleri komisyonlara sokmayarak, teklemedikleri 20 maddelik bu projeyi, 20 dakikada komisyonlardan geçirip, meclis çoğunluğu içinde yasalaştırdıkları bu yasa, diktatoryal kimlikli bir yasadır. 
Bu yasada eğitim, çocuk, genç, eğitimde kalite sorunlarına çözüm, adalet yoktur. 8 yıllık kesintisiz eğitimin tüm kazanımlarını yok eden bu devşirme projesinde intikam vardır, Cumhuriyet ve Cumhuriyet Halk Partisi ile hesaplaşma vardır, büyük rant vardır, yandaşları kayırma, kadrolaşma vardır. Çocuklarımızı geleceği, AKP`nin siyasi emellerine kurban edilmek isteniyor. 
5,5 yaşındaki çocuklarımızı okula başlatarak, yüzde 39`u dini ağırlıklı bir eğitimle beyinlerini yıkamak isteyen bu projeye karşı hepimiz direnmeliyiz. 17 Eylül`de okullarımız, yeni feryatlarla açılacak. Benim o yaşta çocuğum olsa, bu projeye karşı direnerek, okula göndermem. Osmanlı`daki medrese sisteminin aynısı olup, temel milli eğitim sistemimize hâfız eğitimini sokmayı amaçlayan bu projeye karşı hepinizi direnmeye ve Atatürkçü eğitim sistemine sahip çıkmaya çağırıyorum."
CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça da konuşmasında, bu proje kapsamında çocuklarımıza, haftada 14 saat din ağırlıklı eğitim verilip, Kuran`ın da ezberletileceğini vurgularken, şu değerlendirmede bulundu:
"Şimdi sizlere soruyorum. Kendi dinini anlamadan yorumlayan bir eğitim olabilir mi? Evlâtlarımız, dinlerini ana dillerinde ve doğru öğrenmelidirler. Türkiye`nin Araplaşmasına izin vermeyeceğiz. Bunun için direneceğiz, direneceğiz."
Türkiye`deki parlamenter sistemin, Recep Tayyip Erdoğan`ın çizmeleri altında yok olduğunu öne süren Havutça, "Bugün ülkemizde demokrasi mi var, yoksa bir çadır tiyatrosu mu?" diye sordu.
2014 yılında yapılacak yerel seçimleri mutlaka kazanmak zorunda olduklarının altını çizen Havutça, "Bu arada, sosyal demokrasinin bayrağını, Erdek Cumhuriyet alanına da dikmeliyiz" dedi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false