Bugün, 1 Mayıs 2024 Çarşamba

CHP Kadın Kolları ‘Aile Destekleri Sigortası’nı anlatıyor

CHP Kadın Kolları ‘Aile Destekleri Sigortası’nı anlatıyor

CHP Erdek Kadın Kolları, ilçenin dört bir yanında ‘Aile Destekleri Sigortası’nı anlatıyor.

CHP Erdek Kadın Kolları, ilçenin dört bir yanında ‘Aile Destekleri Sigortası’nı anlatıyor. 
CHP Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Özdiker ve yönetim kurulu üyeleri ile Erdek-Sahil Mahallesi Muhtarı Semra Baycan, ilçemize bağlı kırsal İlhanlar Mahallesi’ni ziyaret etti.            Kadınların dertleriyle dertlenen CHP’li kadınlar, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun “Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek” şiarıyla sosyal devlet olmanın gereğinin yapılacağını, bu kapsamda CHP iktidarında “Aile Destekleri Sigortası”nın hayata geçirileceğini açıkladı. 
Anayasa’nın 60. Maddesinin, “Herkes, sosyal güvenlik hakkına sahiptir. Devlet, bu güvenliği sağlayacak gerekli tedbirleri alır ve teşkilatı kurar” hükmünü içerdiğini ancak AK Parti iktidarının özellikle kadınlara olumsuz bir bakış açısıyla hareket ettiğini, bu olumsuzluğun dünya genelinde de büyük tepkiyle karşılandığına dikkat çeken CHP’li kadınlar, “İnsanca yaşam; toplumsal refahın, mutluluğun ve gelirin eşit bölüşüldüğü bir düzen içinde kurulabilir. Yoksulluğu ortadan kaldırmak, devletin temel görev ve sorumlulukları arasındadır. Yurttaşların maddi ve manevi varlığının gelişmesi için gerekli koşulları hazırlamak sosyal hukuk devletinin öncelikli amacı olmalıdır. Çünkü ‘sosyal’ demek ‘toplumla ilgili’ demektir; ‘halk için’ demektir. Her yurttaş eğitim sağlık ve adalet kurumlarından eşit pay aldığında insanca yaşam koşullarına ulaşır” diye konuştu. 
CHP Erdek İlçe Kadın Kolları Başkanı Gaye Özdiker’de, yurdun dört bir yanında öncelikle kadınları ve çocukları maddi-manevi koruyan ‘Aile Destekleri Sigortası’nı ‘Hiçbir çocuk yatağa aç girmeyecek’ şiarı doğrultusunda anlatacaklarını, sigorta kapsamında ailenin, evin neye ihtiyacı olduğunu bilen kadınların hesabına geçimlerini sağlayabilecekleri ücretin yatacağını sözlerine ekledi. 
Kırsal İlhanlar Mahallesi ziyaretinde, ihtiyaç sahibi vatandaşlarımızın talepleri doğrultusunda ihtiyaçları karşılanırken, CHP’li kadınlar ‘herkes için CHP’ sloganı ile çalışmalarını ara vermeden sürdüreceklerini, güzel günlerin yakında olduğunu kaydetti. 
Haber: Tuncay Ertan 
 



  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Perşembe 18.7 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı