Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP kurmayları Bandırmada toplandı

CHP kurmayları Bandırmada toplandı

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneşin katılımıyla genişletilmiş bölge istişare toplantısı Bandırma Oda Restaurant'ta düzenlendi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Hurşit Güneş`in katılımıyla genişletilmiş bölge istişare toplantısı Bandırma Oda Restaurant'ta düzenlendi.
CHP`nin son yemin krizinden sonra bölgemizde gerçekleştirdiği geniş kapsamlı toplantısına CHP`nin Balıkesir milletvekilleri, Bandırma Belediye Başkanı Sedat Pekel`in yanı sıra CHP Bandırma İlçe Örgütü olmak üzere, CHP Erdek İlçe Örgütünden de bir çok partili toplantıyı takip etti.
 

CHP Genel Başkan Yardımcısı Güneş, `toplantıda teşkilata ültimatom gibi mesaj verdi. CHP Genel Başkanımızla yaptığımız son görüşmede gelecek seçimlerde teşkilatı gençleştirmeye yönelik çalışmalar yapacağız` şeklinde konuşan Güneş, genel başkanımızın verdiği mesaja göre bu durumda benim yaşım 50`liyi çoktan geçtiğine göre ben mesajı aldım bundan anlaşılan odur ki, teşkilatlarımızın önümüzdeki süreçteki görevi genç yüzleri teşkilatlara kazandırmaktır` dedi. Son genel seçimlerde ülkemizde yaşayan seçmenlerin iki kişiden birisi AK Partiye oy vermişse, bunun gerekçesini iyi tespit etmemiz lazım, sadece bize oy verenlere yönelik çalışmalara değil, bize oy vermeyenlerin oyunu alma noktasında da mücadele etmeliyiz şeklinde konuştu.
AK Partiyi ANAP ve DYP`ye benzetti
CHP Genel Başkan Yardımcısı Prof.Dr. Hurşit Güneş, 12 Haziran 2011 seçimlerinde % 50 oy alan AKP`nin de bir süre sonra Anap ve DYP gibi siyaset mezarlığında yerini alacağını ileri sürdü.
Türkiye`de birçok siyasi partisinin iktidara gelmesine rağmen bir süre sonra söndüklerine dikkat çeken Güneş "CHP Türkiye Cumhuriyeti kurulduğundan beri dimdik ayaktadır. Türkiye Cumhuriyeti var oldukça biz ayakta olacağız" dedi. 12 Haziran genel seçimlerinde merkez sağ seçmeninin de partilerine oy verdiğini iddia eden Güneş, bunun sebebinin ise iktidarın radikal uygulamalarından kaynaklandığını söyledi. Teşkilatlardan 12 Haziran seçimlerinde kendilerine oy veren merkez sağın temsilcilerine sahip çıkmaları çağrısında bulunan Güneş" Teşkilatlarımız bu arkadaşlarımızın partimizde kalıcı olmaları için siyaset yapmaları gerekmektedir. Onlar misafirlerimiz değil partililerimiz olmalıdırlar. Teşkilatlarımız kapılarını seçimden seçime açmamalıdırlar" dedi.
Başbakanla anlaşmazlığımız var
Anayasa değişliğine de değinen Güneş devamında şunları söyledi  "CHP olarak başbakanla anayasa değişikliği konusunda anlaşmazlığımız var. Başbakan uzlaşmacı bir anaya yapılmasını istediğini söylüyor. Kendisi bize anayasayı ben hazırlayayım sizde bunda uzlaşın diyor. Hepiniz benim yaptığımı kabul ederseniz uzlaşmış olursunuz diyor. Ne güzel değil mi onun yaptığı biz kabul edeceğiz ve uzlaşmış olacağız. CHP olarak biz farklı bir şey söylüyoruz anayasa hazırlanacaksa sosyal taraflar bu işe hazır olmalı. Yeni anayasa senin hazırladığım değil toplumun hazırladığı herkes için geçerli olacak bir anayasa olmalıdır. İktidarın değil herkesin katılımıyla hazırlanacak yasa değişliğine CHP olarak varız. Yasa değişikliğinde dokunulmazlıkların kaldırılmasını istiyoruz. Buna iktidar hiç yanaşmadı. İktidardan rejimin daha demokratik olması gerektiği konusundaki iradesini görmek istiyoruz. Sen yargıyı ele geçirdin, sen basını ele geçirdin, Türkiye`de demokratik ve çok taraflı demokrasiyi kaldırıp tekil bir demokrasinin kurulması konusunda her türlü adımı attın. Meclis`te sayısal çoğunluk sende, meclis başkanı senden, cumhurbaşkanı senden Yargıtay başkanı senden, Danıştay başkanı senden anayasa başkanı sende, senden olmayan kimse olmayacak neden çünkü 12 Haziran genel seçimlerinde yüzde 50 oy aldın. Bunun adı ileri demokrasi değil demokrasisi silinmiş ileri diktatörlüktür" dedi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli