Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'den hitap etti

CHP lideri Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir

Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'deki mitingde açıklamalarda bulundu.

Balıkesir'deki mitingde konuşan Millet İttifakı Cumhurbaşkanı Adayı CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 14 Mayıs'ta yapılacak seçimleri kazanması halinde Balıkesir'e İstiklal Madalyası vereceklerini duyurdu. Kılıçdaroğlu "Sakın unuttum sanmayın Balıkesir'e İstiklal Madalyası vereceğiz. Bay Kemal sözünden dönmez." dedi.

Kemal Kılıçdaroğlu, beraberinde DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ile birlikte Balıkesir Kuvayi Milliye Meydanı'nda halka hitap etti. 
Miting öncesi liderler kısa birer konuşma gerçekleştirdi. 
Millet ittifakı Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu, Kuvayi Milliye Meydanı'ndan Balıkesirlilere seslendi. 
Konuşmasına Balıkesir'e İstiklal Madalyası sözü verdiğini ve unutmadığını söyleyerek başlayan Kılıçdaroğlu, "Evlerde sıkıntı var biliyorum. Annelerin sıkıntılarını biliyorum. Acaba çocuğumun beslenme çantasına ne koyayım diye düşündüğünü de biliyorum. Allah sizi inandırsın. Bir anne çocuğumun beslenme çantasına bir ekmek koyuyorum, yarım ekmek koyuyorum, araya salça sürüyorum ve çocuğumu öyle gönderiyorum diyor. Ben bu acıyı biliyorum. Bir çocuğumuz açsa aslında seksen beş milyon açız demektir. Bir çocuğumuz karanlıktaysa elektrik parasını ödeyememişse aslında seksen beş milyonumuz karanlıkta demektir. Bir çocuğumuzun, evladımızın evindeki doğal gaz parasını ödemedi diye kışın ortasında doğal gazı kesiliyorsa aslında hepimiz soğuktayız demektir. Yeni bir anlayışı bu ülkeye getireceğim.
Hiç kimseyi ötekileştirmeden, hiç kimseyi tamamen 85 milyonun bir arada huzur içinde yaşadığı bir Türkiye'yi inşa edeceğiz. 
İnşa etmenin yolu sizin oylarınızdan geçiyor. Söz veriyorum 6 lider bir aradayız. Hepimiz bu ülkede huzur olmasını istiyoruz." dedi.
Bütün köy okullarını açacaklarını, emeklilere Ramazan Bayramı'nda ve Kurban Bayramı'nda asgari ücret kadar ikramiye vereceklerini söyleyen Kılıçdaroğlu “Önümüzde Kurban Bayramı var. Seçim ve sonra Allah nasip eder geldiğimizde göreceksiniz. Bankaya gideceksiniz. Bankada her emeklinin 15 bin lira parası olduğunu göreceksiniz" dedi. 
Göçmen konusuna da değinen Kılıçdaroğlu “Türkiye'yi yol geçen alnına döndürdüler. Sınır diye bir şey kalmadı. İpini koparan Türkiye'ye geliyor. Afganistan'dan geliyor. Afrika'dan geliyor, Suriye'den geliyor, Irak'tan geliyor. Sanki bu ülkenin sınırı yok. Oysa gidin sınırda şu yazar. 'Hudut namustur' der. Bunlar yol geçen hanına döndürdüler. 3 milyon 600 bin Suriyeli kardeşimiz var. En geç iki yıl içerisinde bütün Suriyeli kardeşlerimizi Suriye'ye uğurlayacağız. Çok açık çok net söylüyorum. Çok açık ve net. Efendim gönderemezsin diyorlar. Bay Kemal gönderecek efendim. Buradaki Suriyelilerle de görüştüm. Nasıl göndereceğimi onlara da anlattım. Dediler ki siz bu şartları sağlarsanız biz kendi memleketimize gideriz. Biz bunların tamamını yapacağız. Türkiye yol geçen hanı olmayacak. Türkiye onurlu bir ülkedir. Türkiye güçlü bir ülkedir. Türkiye 3 milyon 600 bin sığınmacıya baktı. Eyvallah. Başımızın üstüne. Evet, bitti kardeşim. Bitti. Yazıktır günahtır. Bizim evlatlarımız işsiz. Onların işi olması lazım. Yüce olması lazım. Asgari ücretin yarısıyla çalışıyor. On sekiz saat çalışıyor. Kendi ülkelerine gidecekler. Suriye'yle barışacağız ve Suriye'ye onların ayrıca Suriye'de can ve mal güvenliklerini sağlayacağız.” dedi. Mitingin sonunda CHP Balıkesir Milletvekilleri tanıtıldı. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın'ı da yanına alan Kemal Kılıçdaroğlu, Balıkesir'in bakanı olarak Akın'ı tanıttı. 
Haber Merkezi


 



  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı