Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesirde iş bitmiş..

CHP Lideri Kılıçdaroğlu Balıkesirde iş bitmiş..

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesirde mahşeri kalabalık karşısında bu iş bitmiş diye konuştu.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim çalışmaları için geldiği Balıkesir`de mahşeri kalabalık karşısında bu iş bitmiş diye konuştu.
CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, partisinin dün düzenlediği mitinge katılmak üzere Balıkesir`e geldi.
Kılıçdaroğlu`nun Balıkesir mitingine CHP Erdek İlçe Örgütü de destek vermek üzere yüzlerce araçtan oluşan konvoy ile Balıkesir`e gitti.
Balıkesir Kuva-yi Milliye Meydanı`nda mahşeri kalabalığa hitap eden Kılıçdaroğlu, Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat`a destek istedi.
Balıkesir`de kamuoyu araştırmalarında birinci parti olduklarını söyleyen Kılıçdaroğlu, "Zaten bu meydan bunu gösteriyor" diyerek büyükşehir belediyeyi alacaklarını öne sürdü.
Balıkesir`den hükümete yüklenen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, "Gençler tweet atıyor, tweetten korkan başbakana güven duyabilir misiniz? Hiçbir zaman güvenmedik. Kul hakkı yiyene hiç güvenmeyeceğiz. Türkiye`yi aydınlığa çıkarmanın iki aşaması var. İlk aşaması yerel yönetimler. 30 Mart Pazar günü sandığa gideceğiz. Balıkesir`in vicdanına sesleniyorum; özellikle geçen seçimde AKP`ye oy veren saygıdeğer vatandaşlarımızın vicdanına sesleniyorum. Ayın 30`nda sandığa gideceksiniz, elinizi vicdanınıza koyup oyunuzu öyle kullanın" dedi.
Erdoğan`ın meydanlarda mağdur edebiyatı yaptığını ifade eden Kılıçdaroğlu, "Düne kadar mağdur edebiyatı yapıyordu. Ne olsa `Ben mağdurum` diyordu. Malı götürdün yine mağdursun. Paraları istifledin yine mağdursun. Paraları dağıttıktan sonra ertesi gün 18 Aralık`ta telefon ediyor oğlum paraları sıfırla diye. Oğlum paraları sıfırladınız mı diyor, babacığım bir miktar kaldı diyor. 30 milyon avro kadar kaldı babacığım diyor. Dünyada ilk kez bir başbakan oğlunu arayıp `evdeki paraları sıfırla` diyor. Şimdi ben Balıkesir`in işçisine, çiftçisine, memuruna, ev hanımına soruyorum; sizin vicdanınız bunu kabul ediyor mu? O zaman omuz omuza, kol kola 30 Mart`ta sandığa gideceğiz, demokrasiyi tecelli ettireceğiz ve "Abbas yolcu" diyeceğiz" şeklinde konuştu.
İlk defa oy kullanacak gençleri CHP`ye oy vermeye davet eden Kılıçdaroğlu, "Gençler size hayranım. Attığınız tweetlerde 140 karakter kullanıyorsunuz, bu seçimlerde iki buçuk milyon genç ilk defa oy kullanacak. Ya özgürlüklerden yana oy kullanacaklar ya karanlıktan yana" dedi. 
Kılıçdaroğlu: "Sözat, Balıkesir`i çağdaş il haline getirecek"
CHP Balıkesir Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Sami Sözat`ın seçimi kazanacağını ileri süren Kemal Kılıçdaroğlu, "Şu anda yapılan tüm kamuoyu araştırmalarında CHP Balıkesir`de birinci parti. Zaten bu meydan bunu gösteriyor. Eski milletvekili, size hizmet etmek istiyor. Balıkesir`i çağdaş bir il haline getirmek istiyor. Balıkesir üniversite şehri, neden bir kültür şehri olmasın? Sami Sözat, sizlerin oyu ve desteğiyle büyükşehir belediye başkanlığı koltuğuna oturacak. Şöyle bir propaganda yapıyorlar. O gelirse işçilerin işine son verecek. Biz kimsenin ekmeğiyle oynamayacağız. Görüşü ne olursa olsun kimsenin ekmeğiyle oynamayız. Belediye çalışanlarının güvencesi Sami Sözat`tır." diye konuştu. 


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli