Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Barış kadar güzel bir şey yok

CHP Lideri Kılıçdaroğlu: Barış kadar güzel bir şey yok

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdekin düşman işgalinden kurtuluşu için düzenlenen törenlere katılmak için ilçemizdeydi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erdek`in düşman işgalinden kurtuluşu için düzenlenen törenlere katılmak için ilçemizdeydi.
Erdek`te, 18 Eylül Çarşamba günü kurtuluş bayramı törenlerinin kutlandığı Cumhuriyet Meydanına kurulan Tak`ta, ilçe protokolu ile beraber törenleri izleyen Kılıçdaroğlu, tören sonunda alanda bulunan vatandaşlara kısa bir konuşma yaptı.
Konuşmasına Erdek`in kurtuluş bayramını kutlayarak başlayan CHP Lideri, ülkemizde bağımsızlığın kolay kazanılmadığının önemine değindi. 
Suriye`de yaşanan savaşa da değinen Kılıçdaroğlu, bölgede huzur ve barışın olmasını temenni edip, kimsenin savaş istemediğini, barış kadar güzel bir şeyin olmadığını belirtti.
Gazi Mustafa Kemal`in, "Yurtta Barış, Dünyada Barış" sözünün önemine dikkat çeken CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Erdek`in kurtuluş bayramının yeniden kutlu olmasını diledi.
Kılıçdaroğlu, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu ülkede bir mücadele var. Haramilerden bu ülkeyi kurtaracağız. Bu ülkeye demokrasiyi getireceğiz, Bu ülkede yolsuzlukları önleyeceğiz, önce yerelde sonra genelde bu ülkeyi kurtaracağız. Bu ülkeyi yeniden inşa edeceğiz."
Aralarında Erdek Belediye Başkan adayı olduğunu işaret eden Kılıçdaroğlu, "O sizin çocuğunuz, bu topraklara hizmet edecek. Al bayrağı göklere nasıl çektiysek, adayımızı da yerelde iktidara getireceğiz." dedi.
Kendisini dinleyen kalabalığa yeniden Erdek`in kurtuluşunu kutladığını ifade eden Kılıçdaroğlu, Erdek`e yeniden geleceği sözünü verip konuşmasına son verdi.
Kılıçdaroğlu`nun, Erdek`in kurtuluş törenlerinin gerçekleştiği Cumhuriyet meydanındaki konuşması 15 dakikada kadar devam etti.
Daha sonra Erdek'in Ocaklar Belde Belediyesi'ni de ziyaret eden Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu, burada sinema sanatçısı Ahmet Mekin ile de bir araya geldi ve sohbet etti. Ocaklar'da yaptığı konuşmada Türkiye Cumhuriyeti'nin her yurttaşını Cumhuriyet Halk Partisi'nin çatısı altında beklediklerini belirten Kılıçdaroğlu, TC yazısının tabelalardan çıkartılmasını eleştirdi. Kılıçdaroğlu şöyle konuştu: Tabelalardan, resmi tabelalardan, valiliğin tabelalarından Türkiye Cumhuriyeti'ni çıkartıyorlar. Soruyor bizim milletvekilimiz ‘Niye çıkarttınız?' ‘Efendim oraya sığmadı' diyor. Senin kafana sığmadı. Oraya değil. Hiçbir güç Türkiye Cumhuriyeti'ni o tabelalardan kaldırmaya yetmez. Biz bunun mücadelesini azim ve kararlılıkla sürdüreceğiz.”
CHP Belde başkanı  Devrim Korkmaz tarafından zeytinyağı hediye edilen Kılıçdaroğlu, buna en çok eşinin sevineceğini belirterek teşekkür etti. Kılıçdaroğlu, ardından Erdek stadyumunda bekleyenhelikopter ile Ankara'ya hareket etti.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli