Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHP Milletvekili çarıklarını giydi

CHP Milletvekili çarıklarını giydi

Büyükşehir yasasının kabulüyle, Balıkesirde kapanacağı açıklanan beldeleri tek tek ziyaret eden CHP Milletvekili Havutça, gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılanıyor.

Büyükşehir yasasının kabulüyle, Balıkesir`de kapanacağı açıklanan beldeleri tek tek ziyaret eden CHP Milletvekili Havutça, gittiği her yerde sevgi gösterileri ile karşılanıyor.
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri Komisyonu Üyesi Namık Havutça TBMM İçişleri Komisyonu`nda görüşülmesine devam eden Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısını Balıkesir`de kapatılacak belde ve köyleri tek tek gezerek halkı bilgilendiriyor.
CHP Balıkesir Milletvekili Havutça TBMM İçişleri Komisyonu`nda görüşülmesine devam eden Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısını Balıkesir`de kapatılacak belde ve köyleri tek tek gezerek halka anlatıyor. 
Havutça, beraberinde CHP Bandırma İlçe Başkanı Metin Ok, Edincik Belde Başkanı Abdullah Erbay, İl Genel Meclis Üyeleri Ahmet Göçmez, Hüsnü Atay ve CHP`lilerle birlikte Edincik, Ocaklar ve Erdek`te ziyaretlerde bulundu. 
Havutça, Edincik`te halka seslendi
Edincik`te halka seslenen Havutça, "Edincik 700 yıllık tarihe sahip bir beldemiz. Kimin hakkı var Edincik`liye sormadan belediyesini kapatmaya? Kim bu hukuksuzluğu `ileri demokrasi` adı altında halka dayatabilir? Bu ancak dikta yönetimlerinde olabilecek bir garabettir" dedi.
Ocaklar`da Havutça`ya büyük ilgi
Ocaklar Beldesi`nde de halkla buluşan Havutça, "Belediyeler özellikle kentsel alanların yönetim için geliştirilen bir örgütlenme biçimidir. Kırsal nitelik gösteren ve bir uçtan bir uca 300 kilometrelik bir alana yayılmış Balıkesir`de koordinasyonu nasıl sağlanacaklar. Nasıl halka hizmet verecekler? Balıkesir`i Bütünşehir yaparak bunun üstesinden nasıl gelecekler. Onun için biz beldeleri kapatmayın, Balıkesir`i Büyükşehir yapın diyoruz" diye konuştu.
Gittiği beldelerde, AKP`nin Büyükşehir Belediyesi Kanun Tasarısı ile ilgili TBMM İçişleri Komisyonu`nda yapılan çalışmaları anlatan Havutça, AKP hükümetinin dayatmayla kabul ettirmek istediği Türkiye idari sistemindeki değişikliğin yaratacağı sorunları tek tek aktarıp, komisyonda yaşanan gelişmeleri halkla paylaştı.
Balıkesir`i Bütünşehir değil Büyükşehir yapın
Havutça, "Geçen Pazar gününden bu yana TBMM İçişleri Komisyonunda, 5 gündür sabahtan gece yarılarına kadar bu tasarıyı görüşüyoruz. AKP hükümetinin hazırladığı tasarı 1591 belde belediyesini, 16 bin 82 köyün tüzel kişiliğini bir gecede yok edip mahalleye dönüştürecek. 29 ilde il genel meclisleri kapatılacak. Halkın beldelerini, köyleri mahalleye dönüştürülmesini istemediği yerler var. Halka, köylüye sordunuz mu? Dayatmayla, AKP`li milletvekillerinin oylarıyla, bu tasarı Meclis`ten geçerse bir gecede bir dinamitle adeta Türkiye`nin idari sistemini yok edecekler. Belediyeler özellikle kentsel alanların yönetim için geliştirilen bir örgütlenme biçimidir. Özellikle Balıkesir büyük bir coğrafya. Balıkesir`i Bütünşehir yaparak bunun üstesinden nasıl geleceksiniz? Biz ne diyoruz, `Büyükşehir belediyeleri kurulsun elbette. Buna kimse itiraz etmiyor. Balıkesir`in Büyükşehir belediyesi olmasına karşı değiliz. Balıkesir`i Büyükşehir yapın Bütünşehir yapmayın. Böylesi büyük bir riski Balıkesir`e dayatmanın anlamı yoktur. Köyleri, beldeleri mahalleye çevirmeyin. Halkın demokratik haklarını, köylünün malını mülkünü elinden almayın` diyoruz" diye konuştu.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı