Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili eğitim sistemine öfkeli

CHP Milletvekili eğitim sistemine öfkeli

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, iktidarın ilköğretim okullarını imama hatip okullarına dönüştürürken gereken özeni göstermediğini, birçok öğrenci ve veliyi mağdur ettiğini söyledi.

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, iktidarın ilköğretim okullarını imama hatip okullarına dönüştürürken gereken özeni göstermediğini, birçok öğrenci ve veliyi mağdur ettiğini söyledi.
CHP Milletvekili Akova, "Bandırma İlçesi`nde, Süleyman Şeker İlköğretim Okulu`nun giriş katındaki Rehberlik Araştırma Mer kezi`nin, Kayacık Mahal lesi`ndeki TOKİ Konutla rında hizmet veren ve asansörü bozuk olan Şehit Pilot Üsteğmen Cemil Kaya İlköğretim Okulu`nun 4. katına taşınması, engelliler ve ailelerini sıkıntıya soktuğu" haberlerinin gazetelerde yer aldığını hatırlattı.
Haberde, engelli yakınlarını kucaklarında taşıyan vatandaşlar, bu durumun düzeltilmesinin yer aldığını kaydeden Akova, 700`e yakın bedensel ve zihinsel engelliye hizmet veren, Süleyman Şeker İlköğretim Okulu`nun giriş katındaki Rehberlik Araştırma Merkezi`nin bulunduğu yerin, İmam Hatip Okuluna dönüştürülmesi sonucu birçok kişinin mağdur olduğunu öne sürdü.
Akova, bu bağlamda Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer tarafından cevaplandırılmak üzere verdiği önergede şu sorulara yer verdi:
1. Rehberlik Araştırma Merkezinin eski yerinden başka İmam Hatip Okuluna dönüştürülecek bina bulunmamakta mıdır?
2. Rehberlik Araştırma Merkezine başvuran kişilerin özel durumları bilindiğine göre neden asansörü bozuk olan bir binanın dördüncü katına Merkez taşınmak mecburiyetinde bırakıl mıştır?
3. Küçük yaşta geçirdiği beyin kanaması sonucu elleri ve bacakları tutmayan 21 yaşındaki oğlu Melih İpekçi`yi kucağında Rehberlik Araştırma Merkezi`ne götüren Mehmet İpekçi, yaptırılmayan bozuk asansör nedeniyle 45 kilo ağırlığında olan oğlunu okula başlaması için gerekli olan raporu vermeleri için defalarca kucağında dört kat çıkarmak zorunda kalması vatandaşa uygun görülen en iyi kamu hizmeti midir?
4. Hizmet şartları yerinde olmadığı halde, faaliyete geçirilen başka Rehberlik Araştırma Merkezi bulunmakta mıdır?
5. Rehberlik Araştırma Merkezi binalarının şartlarının iyileştirilmesi için neler yapılması planlanmaktadır?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false