Bugün, 27 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Milletvekili Ensar Aytekin’den şok iddia!

CHP Milletvekili Ensar Aytekin’den şok iddia!

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan Müftü Mehmet Deniz intihar etti.

Balıkesir İl Müftülüğü’nde vaiz olarak görev yapan Müftü Mehmet Deniz intihar etti. 
Müftünün intihar etmesinin ardından konuya ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, tarikatların savaşları nedeniyle müftünün intihar ettiğini öne sürdü. 
Balıkesir’de vaiz olarak görevli Müftü Mehmet Deniz’in cübbe giymemesi, bisiklet sürmesi, işe motosikletle gelmesi şikayet konusu olmuş ve Diyanet İşleri Başkanlığı Mehmet Deniz’i başlattığı soruşturma ile işten atmıştı. 
Mahkemece göreve iade kararı verilen Deniz için Diyanet İşleri Başkanlığı mahkeme kararını uygulamadı. Bunun üzerine Mehmet Deniz intihar etmişti. 
Konuya ilişkin açıklama yapan CHP Balıkesir Milletvekili Ensar Aytekin, “Tarikatların savaşı vaizlik yapan müftüyü öldürdü. Her kurumda olduğu gibi özellikle Diyanet İşlerinde de güç odaklı çatışmalar yaşanıyor. Kurumlar tarikatların elinde oyuncak ediliyor. FETÖ gitti, ne kadar tarikat varsa kurumları kendi aralarında paylaştı. Bu intihar sıradan bir olay değildir. Mahkemenin göreve iade kararını uygulamayan Diyanet İşleri Başkanlığı ve onun başındaki Ali Erbaş bu intiharın sorumlusudur.” dedi. 
 



Anahtar Kelimeler: Milletvekili Ensar Aytekin’ iddia!
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı