Bugün, 29 Nisan 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Hamık Havutça köy yollarında

CHP Milletvekili Hamık Havutça köy yollarında

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ilçemize bağlı Çayağzı, Yukarıyapıcı, Aşa-ğıyapıcı ve Tatlısu Köyleri ile Balıkesir Merkeze bağlı Türkali Köyünü ziyaret etti.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça ilçemize bağlı Çayağzı, Yukarıyapıcı, Aşa-ğıyapıcı ve Tatlısu Köyleri ile Balıkesir Merkez`e bağlı Türkali Köyü`nü ziyaret etti. 
Geçtiğimiz günlerde Türkali Köyü`nde vatandaşlarla bir araya gelen Havutça, köylünün sorunlarını dinledi. Havutça, 2013 yılı bütçesi ve Büyükşehir Kanunu`nun Balıkesir köylerine yaratacağı etkileri değerlendirdi. 
"Büyükşehir Kanunu ile köy tüzel kişilikleri yok edildiğini öne süren Havutça, köylünün malı mülkü, tarlası, merası talana, ranta açıldı. AKP`nin tasarladığı her yasanın için halk yok, rantiyecinin çıkarları var" dedi. 
CHP Balıkesir Merkez İlçe Başkanı Yaşar Evci ve yönetim kurulu üyelerinin de yer aldığı Türkali köyü ziyaretinde konuşmasına devam eden Havutça, sorunların çözümü için TBMM`de mücadele etmeye devam edeceklerini söyledi. 2013 yılı bütçesini değerlendiren Havutça, "AKP hükümetinin 2013 bütçesinde ne köylü var ne işçi, ne memur, ne de emekli! Bütçe halkın bütçesi değil. AKP yandaşlarının bütçesidir" şeklinde konuştu.
Havutça, Balıkesir`in AKP`nin iddia ettiği gibi büyükşehir değil Bütünşehir yapıldığını köylülere anlattı.
Bandırma`nın Kuşcenneti, Külefli, Kepsut`un Akçaköy, Dursunbey`in Sağırlar, Süleler, Adaören, Erdek`in Çayağzı, Yukarıyapıcı, Aşağıyapıcı, Tatlısu,  Merkez ilçenin Akarsu köyleri ile Susurluk`un Karapürçek Beldesi`nin sorunlarını Meclis`e taşıdığını köylülerle paylaşan Havutça, Balıkesir`in bu köy ve beldelerinin yol, su, elektrik ve altyapı ile ilgili sorunları bulunduğunu, İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Orman ve Suişleri Bakanı Veysel Eroğlu`nun köylünün bu sorunlarına çözmek için ne yaptıklarını sorduğu ifade etti. Sadece bu üç bakana bu köylerin ve beldenin sorunları ile ilgili bir ay içinde 22 soru önergesi yönelttiğini belirten Havutça, şunları söyledi: 
"AKP hükümetinin bakanlarının Balıkesir halkı için ne yaptıklarını ortaya koymak, onları denetlemek ana muhalefet partisinin Balıkesir Milletvekili olarak bizim görevimiz. Balıkesir`de her bir beldenin, her bir köyün, her bir vatandaşın sorununu çözülüp çözülmediğini denetlemek için biz varız. Nerede bir sorun varsa CHP oradadır. AKP hükümetinin nerede olduğunu, hangi yaraya neşter vurduğunu bu önergelerime verdikleri yanıtlarda göreceğiz. Bu önergeleri vermeye devam edeceğim" diyerek sözlerini tamamladı.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 14.7 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Salı 15.4 ° / 10.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Çarşamba 15 ° / 10.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı