Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili Havutça:

CHP Milletvekili Havutça:

Milli Eğitim Bakanlığı'nı karanlık odaklar yönetiyor”

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, ortaöğretime geçişle ilgili, velilerin, çocuklarını istediği okula göndermesinin koşullarının yaratılması gerektiğini söyledi.
Havutça, Meclis`te düzenlediği basın toplantısında, hükümetin milli eğitim politikalarını eleştirerek, 72 bin olan öğretmen açığının AK Parti iktidarı tarafından aşama aşama 350 bine getirildiğini öne sürdü.
"Bozuk saat bile günde iki defa doğruyu gösterir. 12 yıldan beri bu ülkeyi yöneten AK Parti hükümeti milli eğitimi yönetememiştir. Öğretmenler, öğrenciler, veliler, Türkiye kaos içindedir" diye konuşan Havutça, Temel Eğitimden Ortaöğretime Geçiş (TEOG) ile ilgili velilerin tedirginlik içinde olduğunu, ne yapacağını bilemediğini belirtti.
İmam Hatip Liseleri ile Anadolu Öğretmen Liselerinin birbirinin alternatifi gibi gösterildiğini ve ayrışmaya giden bir sürecin düğmesine basıldığına dikkat çeken Havutça, "Velinin çocuğunu istediği okula göndermesinin koşullarını yaratmak zorundasınız" dedi.
Havutça şöyle konuştu:
“Bu öğrenciler sistemle tercihlere göre yerleşemezse ikametgâhına en yakın okula otomatik olarak kaydedilecekler. Öğrenciler tercih yapmasa bile imam hatiplere ve meslek liselerine otomatik olarak kaydedilecekler. Otomatik yerleştirme sisteminde öğrencinin hem puanına, hem de evine yakın olmasına bakılacak. Eve yakın okul kategorisinde imam hatipler ve meslek liseleri de bulunduğu için bu okulları istemeden yazan öğrenciler zorunlu olarak kayıt yaptırmak zorunda kalacak. Anadolu Öğretmen Liseleri, Sosyal Bilimler, Fen veya Anadolu Liseleri’ne dönüştürüldüğü için artık Öğretmen Lisesi türünde okul türü kalmadı. Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, ‘Hangi öğrencinin hangi tercihler doğrultusunda hangi okullara gideceğini en iyi velilerimiz bilir. Hiç kimsenin arzu etmediği bir okula zorla yönlendirilmesi katiyen söz konusu olmaz’ diyor. Milli Eğitim Bakanı Sayın Nabi Avcı’ya sormak gerekir; öğretmen olmak isteyen ve öğretmenlik eğitimine liseden başlamak isteyen, ancak otomatik sistem ile Anadolu imam hatip lisesine yerleştirilen öğrencilerin durumu ne olacaktır? Aksi gibi imam hatip lisesine gitmek isteyip de bir şekilde otomatik olarak meslek lisesine kaydı yapılan öğrencinin durumu ne olacak?”
Çiçek ve Köylü için suç duyurusu
Havutça, bir gazetecinin sorusu üzerine, dört eski Bakan ile ilgili fezlekelerin savcılığa başvurduğu halde kendisine verilmediğini açıkladı.
Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde fezlekelerin tartışılmasını engellemek için komisyon üyelerine verilmeyeceğini öngördüklerini belirten Havutça, "Komisyon Başkanı Hakkı Köylü ve TBMM Başkanı Cemil Çiçek Anayasa suçu işledi. Komisyon üyelerine o fezlekeler verilmeyerek, Türk milletinin, milletvekillerinin Anayasal soruşturma ve denetim hakkı engellendi" şeklinde konuştu.
Havutça, Çiçek ve Köylü için suç duyurusunda bulunduklarını söyledi.



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli