Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Havutça: Savaş çığırtkanlığı yapan bir hükümet, kendi halkına barış getirebilir mi?

CHP Milletvekili Havutça: Savaş çığırtkanlığı yapan bir hükümet, kendi halkına barış getirebilir mi?

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, Demokrasi paketinden çıka çıka Kürtlere türban çıktı dedi.

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, "Demokrasi paketinden çıka çıka Kürtlere türban çıktı" dedi. 
Halen Türkiye`de 100`ü aşkın gazetecinin tutuklu bulunup, Özel Yetkili Mahkemeler`in varlığını sürdürdüğünü, tutuklu milletvekillerinin özgürlük beklediğini, Anayasa Mahkemesi`nin yapısının değiştirildiğini vurgulayan Havutça, şöyle konuştu:
"Hükümetin açıkladığı Demokrasi Paketi`nde özgürlük yok.  Bu paket, partimizin aylar önce hazırladığı 21 maddelik Demokrasi ve Özgürlük Bildirgesi`nin kötü bir kopyası. Hükümet, toplumsal düzeni dini referanslarla dizayn etmeye çalışma yanlışına düşüyor. Eğer böyle yaparsanız, kanunlarınızın gerekçesi ne olursa olsun, bu durumu nasıl tanımlayacaksınız? Laiklik, işte bu nedenle tüm inançların güvencesidir."
Hükümetin dış politikasını da eleştiren Havutça, "Hükümete dış komşularımızla sıfır sorun diye gelenler, sırf sorun yarattılar" dedi. Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"AKP Hükümeti, kendi oylarıyla meclisten, Türk Silahlı Kuvvetleri`nin, Suriye`ye müdahalesi için yetkiyi yeniden çıkardı. Biz, bu yetkinin verilmesine `hayır` dedik. Çünkü biz, komşularımızın kendi içlerinde yaşadıkları sorunları kendilerinin çözmesinden yanayız. Bu çatışmalara biz taraf olmamalıyız. Başbakanın görevi, Suriye`nin, Arap ülkelerinin iç işlerine karışmak değildir. Bugün, ülkemizin Dışişleri Bakanlığı koltuğunda Türkiye Cumhuriyeti`nin en basiretsiz, en çapsız, en yeteneksiz siyasetçisi oturuyor. Savaş çığırtkanlığı yapan bir hükümet, kendi halkına barış getirebilir mi?"          Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli