Bugün, 13 Mayıs 2024 Pazartesi

CHP Milletvekili Havutça: Hedefteki milletvekili değil, hedefleri olan milletvekiliyim

CHP Milletvekili Havutça:  Hedefteki milletvekili değil, hedefleri olan milletvekiliyim

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bir gazete yazarının kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verirken, Ben, hedefteki milletvekili değil, hedefleri olan bir milletvekiliyim dedi. Hedefleri arasında Bandırma ve yöresi başta olmak üzere Bal

CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça, bir gazete yazarının kendisine yönelttiği eleştirilere yanıt verirken, "Ben, hedefteki milletvekili değil, hedefleri olan bir milletvekiliyim" dedi. Hedefleri arasında Bandırma ve yöresi başta olmak üzere Balıkesir ilindeki tüm seçimleri kazanmak ve Büyükşehir Belediye Başkanlığını da alarak, tarih yazmanın bulunduğuna dikkati çeken Havutça, şunları söyledi:
 "Söz konusu yazıyı gülerek okudum. Kaleme alan kişinin, benim siyaseti dizayn ettiğim iddiasını ciddiye almak mümkün değildir. CHP`nin, her geçen gün daha iyi bir konuma gelerek oy oranını artırması, AKP`ye danışmanlık yapan bazı gazetecileri rahatsız ediyor.               
Başta bu gazeteci arkadaş olmak üzere CHP ve benim adıma niyet okumaya çalışıyorlar. Oysa beni telefonla arayıp, görüşlerimi alsalar, kendilerine net şekilde her çeşit yanıtı veririm. Bu davranışın adı hiçbir zaman objektif gazetecilik olamaz. Olsa olsa hayali gazetecilik olur."
Belediye başkan adaylarının belirlenmesi konusunda her zaman örgüt iradesine saygı duyduğunun altını çizen Havutça, şu değerlendirmede bulundu:
"İşte Erdek orada. Örgütümüzden gelen istek üzerine Hüseyin Sarı aday oldu. Susurluk, Edremit, Manyas ve açıklanan diğer adaylarımız da aynı şekilde örgütün istediği isimler. Adaylarımızın nasıl belirlendiğine gelince. Önce ilçe-il örgütlerinin iradeleri partimiz Merkez Yönetim Kurulu`na (MYK) geliyor. Ardından, Parti Meclisimiz, bu konudaki son kararı veriyor. Bu sisteme göre benim, bir milletvekili olarak onların yerine karar vermeme olanak yok. Siyasi yaşamımda her zaman adil, demokrat ve şeffaf bir anlayış içinde hareket ettim ve bundan sonra da aynı çizgimi sürdüreceğim."
Milletvekili seçildiği dönemde, Balıkesir ilindeki 58 aday adayı arasında, ilin CHP milletvekili aday listesinde ilk sırada yer almasının ardından elinden gelen çabayı harcadığına dikkati çeken Havutça, şöyle konuştu:
"2009 yılındaki yerel seçimde Bandırma`da AKP 25.459, CHP ise 27.189 oy almıştı. Benim milletvekili olduğum seçimde ise Bandırma`da AKP 33.720 oy alırken, CHP`nin oyları ise 39.249`a tırmandı. Yani AKP ile oy farkını 7 bine kadar çıkardık. Durum böyleyken benim, kişisel hiçbir hesabım olamaz. Kimsenin önünü kesmek veya açmak benim işim değildir. Buna Mehmet Tüm arkadaşımız da dahildir. O da siyasi ve demokratik haklarını kullanan partili bir arkadaşımızdır."
30 Kasım`daki eğilime tüm aday adayları katılmalı
Partisinin, Bandırma Belediye Başkan adaylığı için CHP ilçe binasında gerçekleştireceği eğilim yoklamasında, 2013 yılının haziran ayı listesine göre 1700 dolayında parti üyesinin oy kullanacağına dikkati çeken Milletvekili Namık Havutça, "Üyelerimizin sağduyularına güveniyorum. En doğru kararı vereceklerinden kuşkum yok. Ancak gönlüm, partimizin 7 başkan aday adayının da bu eğilim yoklamasına katılarak, üyelerimizin görüşlerine sunulmasından yanadır. Bunu sağlamak için Genel Başkanımız ile de görüşeceğim."
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Pazartesi 17.1 ° / 6.5 ° Güneşli
  • Salı 16.2 ° / 3.9 ° Güneşli
  • Çarşamba 17.7 ° / 5.1 ° false