Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP Milletvekili ÖSYMnin sınavlarına dikkat çekti

CHP Milletvekili ÖSYMnin sınavlarına dikkat çekti

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, ÖSYMnin son dönemde yaptığı sınavlarla ilgili usulsüzlükler, hatalar, sınav öncesi soruların yayınlanması, kurumun yaptığı her sınavın üzerine gölge düşmesine, sınava girecek kişilerin sınav...

CHP Balıkesir Milletvekili Nedret Akova, ÖSYM`nin son dönemde yaptığı sınavlarla ilgili usulsüzlükler, hatalar, sınav öncesi soruların yayınlanması, kurumun yaptığı her sınavın üzerine gölge düşmesine, sınava girecek kişilerin sınav öncesinden strese girmesine sebep olduğunu söyledi.
2010 yılı KPSS`de 500`ü aşkın adayın 120`de 120 doğru yapması, 2011 yılı YGS`de şifre skandalı, 2012 yılı KPSS sınavı devam ederken, sorulan yayınlanması, şimdi de avukatlar için yapılan adli yargı hakim ve savcılık sınavı üzerindeki şaibeler yüzünden sınavın iptal edilmesi, ÖSYM`nin görevini yapacak yetenek ve sorumluluğa sahip olmadığını ve görevini hakkaniyetle yerine getirmediğini gösterdiğini vurgulayan CHP Milletvekili Akova, Başbakan tarafından yanıtlanması için verdiği önergede şu soruların cevabını aradı:
1. ÖSYM`nin usulsüzlük tespit ettiği sınavlarla ilgili, kurum içinde soruşturma açılmış mıdır? Açılmadıysa sebebi nedir?
2. ÖSYM`nin yaptığı sınavlarla ilgili gelen şikayetler ve ortaya çıkan usulsüzlükler ile ilgili açılan soruşturmalar mevcut mudur? Soruşturma açıldıysa sonuçları nedir? Soruşturma açılmadıysa, bunun sebebi nedir?
3. Sınav sorularının çalınması ile ilgili sorumluların tespiti için bugüne kadar ne gibi işlemler yapılmıştır? Kurum içindeki sorumlular tespit edilmiş midir?
4. Şifre skandalı ile ilgili sorumluların tespiti için bugüne kadar ne gibi işlemler yapılmıştır? Kurum içindeki sorumlular tespit edilmiş midir?
5. Kurum içinde sınav sorularıyla ilgili alınan güvenlik önlemlerinin yetersizliği ortada iken, kurumda tekrar güvenlik sağlanması için ne gibi önlemler alınması düşünülmektedir?
6. Bugüne kadar kurumda varolan görev zafiyetinin giderilmesi için neden önlem alınmamıştır?
7. Bir önceki ÖSYM Başkanı KPSS soruları çalındığı için görevinden istifa etmişti. Ali DEMİR göreve atandığından bu yana yaşananlar ortada iken halen bu göreve devam ettirilmesinin sebebi nedir?
8. Üniversiteye giriş sınavından, kamuya personel alımına, tıpta uzmanlıktan, hakim ve savcı adaylığına her sınavla ilgili ÖSYM`nin görevlerini yerine getiremediği ortada iken, bu sorunun çözülmesi için neden hiçbir şey yapılmamaktadır?
Şimdiye kadar ve şimdiden sonra yapılacak sınavlarla ilgili güvenilirlik, hak, adalet ve hukuktan bahsetmek mümkün müdür?


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli