Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP Milletvekili Şahin uyardı: Covid-10 pandemisini hafife almayın

CHP Milletvekili Şahin uyardı: Covid-10 pandemisini hafife almayın

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Balıkesir’i ilgilendiren Covid-19 vaka sayılarını değerlendirdi.

CHP Balıkesir Milletvekili Op. Dr. Fikret Şahin, Sağlık Bakanlığı tarafından yayınlanan ve Balıkesir’i ilgilendiren Covid-19 vaka sayılarını değerlendirdi. 
Balıkesir’de vaka sayılarının ciddiyetini koruduğunun altını çizen Şahin, Balıkesirli hemşerilerinin maske, mesafe ve temizlik önlemlerine uymalarını istedi. 
Sağlık Bakanlığı verilerine göre Balıkesir’in Türkiye’de Covid-19 vakalarının en fazla görüldüğü 3’üncü il olduğunu hatirlatan Şahin, devamında şöyle konuştu: “Bu olumsuz tabloyu temizlik, maske ve mesafe kurallarına uyarak ve aşılarımızı tam olarak yaptırarak aşabiliriz. Balıkesirli hemşerilerimi salgın tedbirleri konusunda duyarlı ve dikkatli olmaya davet ediyorum.” 
Balıkesir’de içinde bulunduğumuz haftanın başında vaka sayılarının belirgin oranda düşmeye başlamasına rağmen, diğer illere göre vaka sayısının yüksek olduğunu vurgulayan Şahin, “Geçen hafta 100 bin kişide ortalama 461 vaka görülürken bu hafta itibariyle bu sayı 100 bin kişide 358’e gerilemiş durumdadır. Ancak Türkiye geneline göre Balıkesir’de vaka sayıları halen çok yüksek oranda seyretmektedir. Salgın sürecinin bittiğine dair oluşturulan algıya kanmamalı, sosyal yaşamdan kopmadan pandemi tedbirlerini sıkı bir şekilde uygulamalıyız. Unutulmamalıdır ki bundan önce yaşanan salgınlarda tedbirlerin erken terk edilmesi ikinci salgın dalgasına yol açmış bu da ilk salgına göre daha çok can kayıplarına sebep olmuştur. Kış aylarının gelmesiyle kapalı alanlarda geçirdiğimiz sürelerin artması hastalığın yayılımını kolaylaştırmaktadır. Ancak şu anda salgının başında elimizde olmayan aşı silahına sahibiz. Hemşerilerimden aşı yaptırmayan veya aşısı eksik olanları ilimizdeki sağlık kuruluşlarına davet ediyorum. Hep birlikte salgınının kontrol altına alınması noktasında gerekli fedakarlıkları yaparak bu mücadeleyi zaferle taçlandıralım. Yapmamız gereken iki şey var. Aşı olmak ve maske-mesafe-temizlik kurallarına riayet etmek.” diyerek sözlerine ekledi.                                Haber Merkezi



  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli