Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP Milletvekili Zeytinli Kır Şenliğinde

CHP Milletvekili Zeytinli Kır Şenliğinde

Edremit Zeytinli Beldesinde geleneksel kır şenliğinin 18. si yapıldı. CHP Zeytinli Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen şenliğe CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş katıldı.

Edremit Zeytinli Beldesinde geleneksel kır şenliğinin 18. si yapıldı.
CHP Zeytinli Belde Teşkilatı tarafından düzenlenen şenliğe CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş katıldı.
Kır Şenliğinde bir konuşma yapan CHP Balıkesir Milletvekili H. Ahmet Gümüş, bir dönemin son aşamasına gelindiğini öne sürdü.
Bu dönemi ülkemiz tarihine baskıların arttığı, rejimin değiştirme girişimlerinin yükseldiği, adeta TBMM`nin by pas edilerek ülkenin yönetildiği, sanatın gerilediği, geriye gitmeyen ve sığ olmayan sanata prim verilmeyen özellikleri ile zihinlerde kalacak, tarihin derinliklerine bir iç burukluğuyla geçecektir şeklinde özetleyen CHP Milletvekili Gümüş, "Elbette günümüzün en ünlü ismi "Taksim Gezi Parkı"dır. Gezi Parkı sadece gençlerin değil, tüm halkımızın patlamasıdır" dedi.
Gümüş, şenlikte devam eden konuşmasını şöyle sürdürdü: "Bu baskıya karşı patlamadır, yolsuzluklara karşı patlamadır, hırsızlara karşı patlamadır, ben yaptım oldu diyenlere patlamadır, faşizme karşı patlamadır, bu özgürlüğün patlamasıdır. Taksim`deki patlama, dünyanın her yerinden duyulmuştur. Hindistan`dan duyulmuştur, Srilanka duymuştur, Japonya`nın köylerinden duyulmuştur. Taksim`deki patlama Brezilya`nın orman köylerinde konuşulmaktadır. İşte! Atatürk gençliği böyle bir gençliktir. Cumhuriyet vatandaşı budur. Cumhuriyet vatandaşı karar verdimi, eylem koydu mu bütün dünya işitir! Bütün Dünya`da yeni bir dönem başlar ve başlayacaktır. Bu kez Türkiye`den çıkan ışık sadece Türkiye`ye değil, gelişmiş ülkelerin sessiz halklarına sirayet edecektir. Bu patlama yeniden dengeye gelme karmaşasını yaşayan dünyamıza önemli bir katkı ve bakış açısı kazandıracaktır. Ayrıca; bu siyasi gelişmeler, Taksim`de gençlerin ve siyasi görüşlerin birbirleri ile ilişkileri ve anlaşma biçimleri, Türkiye`de geleceğin siyasetini biçimlendirecektir. Ancak önceden söylemem gerekir ki; önümüzdeki bir veya bir kaç yıl sıkıntılı zamanlar yaşanacağı anlaşılmaktadır. Bu zor günlere hazır olunuz. Baskılar artacaktır. Yalanlar diz boyuyken adam boyunu geçecektir. Önümüzdeki zor günlerde; "adamım diyenin rezilliğine, ayaklar altındadır denilenin büyüklüğüne" şahit olacağız. Ancak gelecek kesinlikle Atatürk Türkiye`sinin, aydınlığın ve büyük bir Türkiye`nin olacaktır. Geleceğin Türkiye`si yine mazlum ülkelerin umudu, özgürlüğün ve barışın Türkiye`si olacaktır."


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu