Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP Milletvekillerinden madenci şehit ailelerine taziye ziyareti

CHP Milletvekillerinden madenci şehit ailelerine taziye ziyareti

CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça ile H. Ahmet Gümüş, Soma'da can veren Balıkesir'in ilçe ve mahallelerinde ikamet eden şehit madencilerin ailelerini ziyaret ederek taziyede bulunuyor.

CHP Balıkesir milletvekilleri Namık Havutça ile H. Ahmet Gümüş, Soma'da can veren Balıkesir'in ilçe ve mahallelerinde ikamet eden şehit madencilerin ailelerini ziyaret ederek taziyede bulunuyor.
CHP Balıkesir Milletvekilleri H. Ahmet Gümüş ve Namık Havutça, Soma, Kırkağaç ve Savaştepe merkezde 5 maden şehidimizin evlerine taziye ziyareti yaptıktan sonra 11 maden şehidimizin cenaze namazlarına katılıp devamında şehit aileleri hakkında bilgi almışlardı. 
CHP Milletvekilleri Dursunbey ve Bigadiç'te
CHP Milletveilleri Havutça ve Gümüş, Dursunbey'in en çok şehit veren Yunuslar, Alagüney, Sarısıpahiler ve Çamharman Mahallelerindeki şehit madenci ailelerini ziyaret ettikten sonra aynı ziyaretleri Bigadiç'in tek madenci şehit veren köyü Dündarcık'a geçti.
CHP Milletvekilleri, burada yaptıkları açıklamalarında, şehit madenci ailelerine psikolojik desteğe ve diğer konularda uzman desteğine rastlamadıklarını belirtip, acile uzmanlardan oluşan bir ekibin, madenci şehit ailelerine detaylı bir ziyaret taraması başlatılmasını gündeme getirdi.
Gümüş, ziyarette sorunun çok büyük olduğuna tanık olduklarını ve bu ailelere ulaşmış psikolojik destek ve diğer uzman desteği çalışmalarına hiç rastlamadıklarını ifade etti.
Gümüş, Öyle aileler gördük ölen madenci ki 6-7 kişilik ailenin tek direği idi. Kayıpları nedeniyle yakın aile bireyleri geleceğe karamsar bakıyorlardı. Öyle manzaralarla karşılaştık ki üç kardeşin üçü de Soma`da aynı madende çalışıyorlardı ve şans eseri birisi kurtulmuştu. Yine aynı madende iki kardeşten biri kurtulmuştu. Şimdi bu kardeşler Soma`da çalışmak istemiyorlar. Biz bu hayatta kalan kardeşlerin yerüstünde bir iş bulunması için gereken girişimleri başlattık” dedi.
Bundan sonra Allah'ın izni ile yer altında çalışmayacaklar” diyen ve Ayrıca Devletin acilen uzmanlardan oluşan bir ekiple can veren madencilerimizin ailelerinin detaylı bir taramaya tabi tutulup destek çalışmalarının başlatılmasını isteyen Gümüş,” Bu tür maden kazaları artık tarihin karanlıklarına gömülmüyorsa bu bir ayıptır” dedi.
Gümüş, hafta sonunda İvrindi Köylerindeki şehit madenci ailelerini ziyaret edeceklerini belirtti.



Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli