Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP, seçime odaklandı

CHP, seçime odaklandı

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, Beş yıla yaklaşan Hüseyin Aysan döneminde Erdekimize kazandırılan kalıcı hiçbir hizmet yok dedi.

Cumhuriyet Halk Partisi(CHP) Erdek İlçe Başkanı Metin Uysal, "Beş yıla yaklaşan Hüseyin Aysan döneminde Erdek`imize kazandırılan kalıcı hiçbir hizmet yok" dedi.
Yerel seçim atmosferine girilmesi nedeniyle yoğun bir çalışma programını sürdürdüklerini vurgulayan Uysal, gazetemize özel olarak  yaptığı açıklamada şunları söyledi:
"Bildiğiniz gibi partimizde şu anda belediye başkanlığı aday adaylığı için sadece Hüseyin Sarı`nın başvurusu bulunuyor. Belediye meclis üyeliği için şu ana dek 12 aday adayımız başvurdu. Tabii, Yüksek Seçim Kurulu`nun seçim takvimine göre adayların bildirilmesi için son tarih 31 Aralık 2013. Bu tarihe dek belediye meclis üyeliğine aday adaylarının sayısının artacağını düşünüyorum. Nüfusu 10 ile 15 bin arasında olan yerleşim birimlerinde, belediye meclis üyeliği için 15 asil, 15 yedek üye bildirilmek zorunda. Erdek de bu kapsamda bulunuyor."
"Erdek`te tam bir keşmekeşlik yaşanıyor"
Erdek yerel yönetiminde son beş yıldır büyük bir otorite boşluğu ve buna paralel şekilde de ilçede tam bir keşmekeşlik yaşandığını öne süren Uysal, şu değerlendirmede bulundu:
"Erdekliler, Hüseyin Aysan yönetiminden neredeyse yaka silker duruma geldiler. Şöyle çevrenize bir bakın. Herkes, bu yerel yönetimden kurtulmak istiyor. Aysan`ın, Erdek`in geleceği için yaptığı herhangi kalıcı bir yatırımdan söz etme olanağı var mı? Sadece yüzeysel ve göstermelik bazı çalışmaların, ilçemizin geleceğine ciddi hiçbir katkısı yoktur. Erdek Belediyesi`nde başsızlık ve otorite boşluğu sorunu yaşanmaktadır."
"Meclis üyelerimiz, yalnız Erdek`i düşünüyor"
AKP`li Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın, göreve seçildiği günden bu yana sürekli olarak CHP`li 9 meclis üyesini, çalışmaları ve hizmetlerine engel olmakla suçlamasının son derece yersiz ve gerçek dışı olduğuna işaret eden Uysal, şu değerlendirmede bulundu:
"Benden önceki İlçe Başkanımız Hüseyin Sarı da sık sık açıkladı. Bir kez daha ben de dile getireyim. 9 meclis üyemiz, toplantılarda hiçbir zaman Erdek`in yararına olacak bir konuda tavır almadı, karşı çıkmadı. Meclise gelecek hiçbir konu için önceden ilçe yönetim kurulumuzda meclis üyelerimizi bağlayıcı karar alınmadı. Meclis üyelerimiz, özgür iradelerini kullanıp, her şeyden önce Erdek`in çıkarlarını gözeterek, karar verdiler."
"Yalnız B değil, C plânımız bile var"
Hüseyin Sarı`nın belediye başkan adaylığı konusunda, son olarak çıkan 4. Yargı Paketi doğrultusunda hukuksal bir sorun kalmadığının altını çizen CHP İlçe Başkanı Metin Uysal, şöyle konuştu:
"Buna karşın biz, herhangi bir olumsuzluk durumunda yalnız B değil, C plânımızı bile hazırladık. Ancak şu anda bu konuda bilgi veremem. Ama belirttiğim gibi, Hüseyin Sarı`nın adaylığı konusunda hukuksal bir sıkıntı yaşanacağını düşünmüyorum. Yıllardır partimin içindeyim. Emekli bir öğretmenim. İlçemize bağlı köylerin durumlarını çok iyi biliyorum. İnanıyorum ki, 30 Mart 2014 tarihinde yapılacak yerel seçimden, oylarımızı da arttırıp, birinci parti olarak çıkacağız. Tabii ki, son sözü halkımız, sandıkta söyleyecek."
Uysal, 30 Haziran 2013 tarihine göre CHP`nin Erdek`teki üye sayısının 800 dolayında bulunduğunu sözlerine ekledi.
Önder Balıkçı


Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli