Bugün, 25 Nisan 2024 Perşembe

CHP Zeytin Çalıştayının gezisi sürüyor

CHP Zeytin Çalıştayının gezisi sürüyor

TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Zeytin Çalışma Grubu, Burhaniyede gerçekleştirilen Zeytin Çalıştayının ardından Burhaniyede çeşitli ziyaretlerde bulundu.

TBMM Cumhuriyet Halk Partisi Zeytin Çalışma Grubu, Burhaniye`de gerçekleştirilen Zeytin Çalıştayının ardından Burhaniye`de çeşitli ziyaretlerde bulundu. 
Çalıştay geçtiğimiz günlerde Kızıklı Köyündeydi.
TBMM Zeytin Çalışma Grubundan Ayşe Nedret Akova (Balıkesir Milletvekili), Osman Aydın (Aydın Milletvekili), Ramazan Kerim Özkan (Burdur Milletvekili), İlhan Demiröz (Bursa Milletvekili), Hasan Akgöl (Hatay Milletvekili), Ömer Süha Aldan (Muğla Milletvekili)`ne, Burhaniye Belediye Başkanı Fikret Akova, Pelitköy Belediye Başkanı Hüseyin Kayacık, CHP Burhaniye İlçe Başkanı Faruk Cenal, Kadın ve Gençlik Kolları eşlik etti. 
Heyeti Kızıklı Köyü muhtarı Nusret Girgin ve köylüler karşıladı.
Kızıklı Köyünde birer konuşma yapan milletvekilleri, CHP`nin köylünün sorunlarını iyi bildiğini, her zaman köylünün yanında olduklarını dile getirdiler. Bölgenin önemli geçim kaynaklarından olan zeytinin üretici fiyatının senelerdir değişmemesi ama girdi fiyatlarının sürekli yükselmesinin, sektörünün çalışma koşullarını giderek ağırlaştırdığı konuşuldu. Ülkemizde çökme noktasına gelen tarım ve hayvancılık sektörünün gelişmesi için girdi fiyatlarının ucuzlaması gerektiği üzerinde duruldu. CHP iktidarında temel tarımsal girdiler olan elektrik, mazot ve gübrede vergilerin düşürüleceği hatta alınmayacağı anlatıldı.
Köylüler, tarım kredilerini ödeyemediklerini, eskiden tarımdan bütün aile geçinip, çocuk okutup, evlendirirken, şimdi geçinemediklerini anlattı. Borçtan tarlalarını sattıklarını, hayvanlarını kesime gönderdiklerini; geçinmek için şimdi daha da zorlandıklarını dile getiren köylülerin sorunlarını milletvekilleri not etti. Milletvekilleri bölgede yaptıkları ziyaretler sonucu tespit ettikleri sorunları, birer rapor halinde CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu`na sunacaklar.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli