Bugün, 23 Nisan 2024 Salı

CHP zihniyeti

CHP zihniyeti

Erdek Belediye meclisinde cami tartışması Erdek eski Belediye başkanı, bugünün CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarının, 2009 yerel seçimleri öncesinde seçim propoganları sırasında yaptığı konuşmasının bir bölümünde...

Erdek eski Belediye başkanı, bugünün CHP Erdek İlçe Başkanı Hüseyin Sarı`nın, 2009 yerel seçimleri öncesinde seçim propoganları sırasında yaptığı konuşmasının bir bölümünde, seçmenlerine, ilçede Cumartesi pazarının kurulduğu bölgede dini tesis alanı olarak ayrılan yere, İnşaat Müteahhitlerinden Tuncay Paça tarafından cami yapılacağı sözünü vermesine rağmen, aradan geçen 16 ay sonra, belediye meclisinde çoğunluğa hakim CHP gurubu, söz konusu alana cami yapmayı planlayan Diyanet İşleri Başkanlığı`na dini tesis alanının devredilmesini engelledi.
Erdek Belediye Meclisinde, Cumartesi Pazarının kurulduğu bölgede bulunan dini tesis alanına cami yapılması için, belediye adına kayıtlı taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesinin görüşülmesi sırasında, toplantıda hazır bulunan CHP gurubu taşınmazın Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesine karşı çıkarak RET oyu kullandı.
Mecliste azınlıkta bulunan AK Parti gurubu EVET yönünde oy kullanmasına karşın oyları yeterli olmadığından söz konusu arsa üzerine cami yapılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı`na devredilmesi oy çokluğuyla engellenmiş oldu.
Erdek Belediye Meclisi Ağustos Ayı Olağan Toplantısı Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Aysan`ın başkanlığında yapıldı.
Çerkez Camisi bahçesinde yenileme çalışmaları CHP`lilere takıldı
Başkanlık makamından gelen önergelerle, komisyonlardan gelen raporların görüşüldüğü birleşimde, 1. Gündem maddesi; Alaattin Mahallesi`nde bulunan Çerkez Camisinin, bahçesinin bir bölümünün Erdek Belediyesi adına kayıtlı olduğu, Erdek Müftülüğü tarafından cami bahçesinde Diyanet İşleri Başkanlığı`nca yeniden yapılandırma yapılabilmesi için, belediyeye ait taşınmazın  Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsis edilmesi talebi vardı.
Bu gündemin görüşülmesi sırasında AK Parti ile CHP gurupları arasında tartışma çıktı. CHP`li üye M. Ali Kılıç, Çerkez camisinin bahçesinde yeniden yapılandırma çalışmalarını uygun görmediklerini dile getirip bu teklifi RET ediyoruz dedi. AK Partili üye Halil Aydöner, cami bahçesinde yapılacak yapılandırma teklifini olumlu bulduğunu söyledi.
Belediye Başkanı Hüseyin Aysan, Erdek`in jeopolitik özelliğinden dolayı çevresinin zeytinlik alanlarla çevrili olduğunu bu nedenle ilçenin dışarıya doğru gelişemediğini ileri sürdü.
Bu nedenden dolayı ilçe içindeki mevcut alanları kullanmak zorunda olduklarını yineleyen Aysan, "Erdek`te özellikle yaz aylarında cami sorunu ve otopark sorunu var. Mevcut camilerimizin bahçeleri hayırsever vatandaşlar tarafından yapılmaktadır. Bu vatandaşlarımızdan Allah razı olsun. Erdek Müftülüğümüzden Çerkez Camisi`nin bahçesinde yeniden yapılandırmaya gitmek istedikleri talebi geldi, bizlerde bu talebi mecliste taşıdık" dedi.
Erdek`in bugününü değil, 30 yılını düşünmek zorundayız şeklinde konuşmasını sürdüren Aysan, teklifi oya sundu. Yapılan oylamada CHP`li 8 üye RET, Belediye Başkanı Aysan ve AK Partili 6 üye EVET oyu kullanırken, öneri oy çokluğuyla RET edildi. Bu oylama sonucu, Çerkez Camisi`nin bahçesinde yapılandırmaya gidilmesi CHP`lilerin oylarıyla engellendi.
Cumartesi Pazarının kurulduğu yerde bulunan dini tesis alanına cami yapılamıyor
2. Gündem maddesi; Yalı Mahallesi`nde Cumartesi Pazarının kurulduğu bir bölgede dini tesis alanı olarak ayrılan taşınmaz üzerine Diyanet İşleri Başkanlığı`nca cami yapılması önerisi vardı.
Belediye Başkanı Aysan, Cumartesi Pazarında Erdek Belediyesi adına kayıtlı dini tesis alanı olarak ayrılan yere cami inşaatı yapılabilmesi için arsanın Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsis edilmesi teklifini üyelere sundu.
CHP`li üye M. Ali Kılıç, burada meydan düzenlenmesi yapılmadan, spor sahası kalkmadan buraya cami yapılmasını uygun görmediğini söyleyip teklifi ret ediyoruz dedi.
AK Partili üye Aydöner, CHP`li Kılıç`a yapılması istediği çalışmalar diyelim ki 20 yıl devam ettiği düşünüldüğünde, o zaman buraya 20 yıl boyunca cami yapılamayacak mı? sorusunu sordu.
AK Partili üye Melek D. Erarslan, CHP`lilerin ısrarla istediği meydan düzenlemesi ile spor alanının bir başka yere taşınmasını istemelerinin yanlışlığına dikkat çekip, yapılacak caminin futbol sahasına bir engelinin olamayacağını işaret edip, bu bölgede bir camiye ihtiyaç olduğunu belirtti. CHP`li üye Burhan Karışık, camiyi Erdek Belediyesi`nin yapmasını istedi.
Karışık`ın bu önerisine cevap veren Başkan Aysan, ilçe mezarlığında istimlak edilen yerlerle ilgili 450 bin lira para lazım. Geçtiğimiz aylarda hibe için belediye meclis kararıyla Halk Bankası`nda hesap açılmıştı. Bugün hesapta para sıfırdır. dedi.
Başkan Aysan, CHP`li meclis üyesi Karışık`a, "Daha önce sizinde görev yaptığınız dönemde belediye meclis kararıyla bu alanda dini tesis alanı ayrılmış. Şimdi ise söz konusu dini tesis alanı Diyanet İşlerine tahsis edilirse, Diyanetin öncülüğünde buraya camimiz el birliğinde yapılır" yanıtında bulundu.
Başkan daha sonra, dini tesis alanı olarak ayrılan taşınmazın cami inşaatı yapılmak üzere Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsisini oya sundu.
CHP`li 8 üye ret oyu kullandı. AK parti gurubu evet oyu kullanmasına rağmen, Cumartesi Pazarında bulunan dini tesis alanına cami yapılabilmesi için Diyanet İşleri Başkanlığı`na tahsisi CHP`lilerin oylarıyla engellenmiş oldu.
MARTAB`a otopark alanı verilmedi.
3. Gündem maddesi; Başkanlığını Erdek Kaymakamı İsmail Kaygısız`ın yaptığı Balıkesir Marmara Güneyi Adalar Kültür ve Turizm Koruma ve Gelişim Bölgesi Altyapı Hizmet Birliği`ne (MARTAP) Ay Camping arkası ile Kafkas Restaurant önündeki otoparkların tahsisiydi.
Birliğin geliri olmadığından, çalışmalar yapamadığını dile getiren Başkan Aysan, Mayıs 2011 ayına kadar bu otoparkların tahsis edilmesini üyelere sundu.
AK Parti gurubu evet oyu vermesine rağmen, CHP`lilerin oylarıyla iki otopark alanının MARTAB`a tahsis edilmesi engellendi.
Belediye garajının 2008 yılı plan değişikliği iptal edildi
4. Gündem maddesi; Erdek garajına akaryakıt ve LPG istasyonu yapılabilmesi için 6 Haziran 2008 tarih 10 sayılı meclis kararıyla yapılan plan değişikliğinin mahkeme kararıyla iptal edildiği dolayısıyla mahkeme kararına paralel, taşınmaz üzerinde yapılan plan değişikliğinin iptali yer alıyordu.
Bu gündeme geçilmeden önce toplantıda hazır bulunan CHP`li üyelerden Sümer Balkan ile Fatih Payal toplantıyı terk ettiğinden CHP 6 üye ile toplantıya devam etti.
Belediye garaj yerinde, 2008 yılında yapılan plan değişikliğinin iptaline, Belediye Başkanı Aysan ve AK Partili üyeler Evet oyu verdi. CHP`li 6 üye ise çekimser kalıp, gündem oy çokluğuyla kabul edildi.
Yeni plan notlarına CHP çekimser kaldı
5. Gündem maddesi; İnşaat yapımını 8 aydan bu yana durmasına neden olan Erdek Belediyesi yeni plan notları bulunuyordu.
Başkan Aysan, yeni plan notlarının imar komisyonunda görüşülüp raporun hazırlandığını kaydetti. Komisyonda görev yapan 5 üyeden CHP`li üyeler Burhan Karışık, Levent Karabacak, M. Ali Yağcı`nın rapora çekimser oy kullandığını, AK Partili üyeler Melek D. Erarslan ve Turhan Gün`ün olumlu oy kullandığını aktardı.
Konu hakkında söz alan, Melek D. Eraslan, "Erdek`te en son plan değişikliğinin 1999 yılında yapıldığını ifade edip, 21.2.2001, 7.3.2006, 17.4.2006, 2.6.2006, 5.7.2006 ve 18.1.2007 tarihlerinde plan notları hazırlanmıştır. Son 10 yılda plan notlarında istek doğrultusunda 7 kez oynanmış. Biz ise bugün müfettişin hazırladığı denetim raporuna uygun yeni plan notları düzenlenmesine gittik. Plan notlarıyla ilgili değişiklik 7 kere delinmiş. Denetim raporu gereği plan notlarını revize edilmesi doğmuştur. Hazırlanan yeni plan notlarında hiç kimseye rant sağlanmamıştır, rant açılmamıştır." dedi.
Müfettiş tarafından hazırlanan rapora uygun yeni plan notları çalışmasının yapıldığını vurgulayan Başkan Aysan, plan notlarının çalışmasının yapıldığı imar komisyonunda CHP`li üyelerin çekimser kaldığını, AK Partili üyelerin ise evet yönünde oy kullandığını açıklayıp muhalefet hizmetin kaliteli olması için vardır şeklinde konuştu.
Hazırlanan yeni plan notlarının onaylanması, CHP`li 6 üyenin çekimser oylarına rağmen, AK Parti gurubunun evet oylarıyla oy çokluğuyla kabul edilmiş oldu.
Haber: Kemal Şekerci

Anahtar Kelimeler: 0
  • Salı 28.5 ° / 14.1 ° false
  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli