Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP adayı Tüm, asılarak katledilen Gezmiş-Aslan ve İnan'ı andı

CHP adayı Tüm, asılarak katledilen Gezmiş-Aslan ve İnan

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Mehmet Tüm, 6 Mayıs 1972 tarihinde asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada, başta işçi sınıfı olmak üzere tüm ezilenlerin hakkını savunmayı katledilen 3 yiğidin

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Mehmet Tüm, 6 Mayıs 1972 tarihinde asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümünde yaptığı açıklamada, başta işçi sınıfı olmak üzere tüm ezilenlerin hakkını savunmayı katledilen 3 yiğidin kendilerine bıraktığı miras olarak niteledi.
CHP Balıkesir Milletvekili adayı Mehmet Tüm, 6 Mayıs 1972 yılında asılarak katledilen Deniz Gezmiş, Yusuf Aslan ve Hüseyin İnan'ın ölüm yıldönümü için basın açıklaması yaptı.
Yaptığı basın açıklamasında idamlarının hukuksuzluğundan ve o dönemdeki hukuk düzensizliğinden bahseden Tüm, Türkiye halkının ve devrimci gençliğinin onlara duyduğu özlemin her geçen gün arttığına vurgu yaparak Onlar, emperyalizme ve faşizme karşı, tam bağımsız ve demokratik bir ülke istediler. Türkiye halkının ve devrimci gençliğinin onlara duyduğu özlem her gün biraz daha artıyor. 6 Mayıs 1972 den bu güne Denizler, milyonların yüreğinde hala taptaze yaşıyorlar.” diye konuştu.
Günümüzde emperyalizme karşı mücadelenin daha da büyük bir önem kazandığını ve bugün hala Denizlerin taleplerinin geçerliliğini sürdürdüğünü belirterek o tarihten bugüne değişen hükümet ve siyasal iktidarlara rağmen siyasal anlayışın hala değişmediğine dikkat çeken Tüm, açıklamasında Bugün hala üç devrimci yüreğin, üç vatan ve özgürlük sevdalısının asılarak katledilmesi devrimcilerin, gençlerin mücadelelerini daha da bilemiş, daha da çoğaltmıştır. Bugünün gençliği Denizlerden aldıkları onurlu mücadele mirasını, halâ o günlerin ateşi ve kararlılığı ile sürdürmektedir” diyerek Türkiye gençliğinin bu bilinçle mücadeleyi daha da yükselteceğine ve bu hedefe yılmadan, usanmadan ulaşacaklarına inancının tam olduğunu belirtti.
Denizlerin bugün ezilen halkın umudu, baskı gören, katliama uğrayan inanç sahiplerinin, ezilenlerin, mağdurların yoldaşı olduğunu belirten Tüm Emperyalizme, faşizme ve sömürüye karşı bağımsızlık ve özgürlük için çalışmak, başta işçi sınıfı olmak üzere tüm ezilenlerin hakkını savunmak; onların bize bıraktığı devrimci bir mirastır.” dedi.
Özgürlük ve demokrasiyi savunmanın yolu, Denizlerin bu onurlu kavgasına sahip çıkmaktan geçtiğini kaydeden Tüm Onlar, Türkiye'nin bağımsızlığından başka bir şey istemediler ve hayatlarını bu yola koydular. Varlıklarını Türkiye halkına armağan ettiler. Onlar, Anayasanın başlangıç ilkesinde belirtilen ulusun zulme karşı direnme hakkını kullanarak anayasal bir davranışta bulundular. Şahsi hiçbir çıkar gözetmeden halkımızın bağımsızlığı ve mutluluğu için savaştılar. Bayrakları asla yere düşmedi. Bugün daha yükseklerde dalgalanıyor. Yarın daha da yükseklere çekilecektir.” diyerek sözlerine ekledi.



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli