Bugün, 20 Nisan 2024 Cumartesi

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Tüm:

CHP Balıkesir Milletvekili adayı Tüm:

Asgari ücret en az Bin 500 lira olmalı”

CHP Balıkesir 1. Sıra Milletvekili Adayı Mehmet Tüm, seçim çalışmalarını aralıksız sürdürüyor.
CHP adayı Tüm'ün bu sefer ki durağı da Marmara Adası oldu. Beraberinde partilileri ile birlikte adaya adeta çıkarma yapan Tüm'ü ada halkı bağrına bastı.
Tüm, sahada fırtına gibi esmeye ve ilçeleri tek tek ziyaret ederek önce teşekkür ziyareti, ardından partisinin politikalarını anlatmak için gezilerine devam ediyor.
Tüm, Marmara Adasında CHP İlçe Örgütünde bir araya geldiği partililerine hitaben yaptığı konuşmada, Öncelikle size şahsıma verdiğiniz desteklerden dolayı teşekkür ediyorum. Sizi asla mahcup etmeyeceğim.'' dedi.
Parti olarak artık birlikte çalışma zamanı olduğunu belirten Tüm, Milletvekili adayı olan 8 arkadaşımla birlikte İl başkanlığımızın bizlere vereceği program dahilinde tüm ilçe örgütlerimiz ile koordineli olarak Balıkesir'de ve Türkiye'de CHP iktidarını kurma, halkın iktidarını kurma vaktidir. Balıkesir'de yaşayanlar tüm ülkemizde olduğu gibi bu seçimde çok kararlı ve mevcut iktidarı sandığa gömmek istiyorlar. Bizler de en az 5 vekil hedefiyle yola çıkarak, ilimiz genelinde ulaşmadığımız kimse kalmadan çok çalışmalıyız. Bu çalışmalarımızda özellikle parti politikalarımızı ve seçim vaatlerimizi onlara anlatmalıyız.'' diye konuştu.
İlçe örgütündeki sohbetinden sonra, Tüm ziyaretine CHP'liler ile birlikte ada halkını ve esnafı ziyaret etti.
Tüm, esnaf ziyaretinde CHP iktidarını kurduğumuzda yeni açılan işyerleri 3 yıl gelir vergisi vermeyecek. Esnafa 1 önceki yıl ödediği vergiye göre faizsiz kredi verilecek. Bağ-Kur borcu olan esnaf sağlık hizmeti almaya devam edecek. Bağ-Kur'lu esnaf diğer sigortalılar ile aynı sürede emekli olacak ve aynı maaşı alacak. Yük ve yolcu taşıyan esnafa akaryakıt desteği verilecek. Belediyeler artık esnaflık yapmayacak.” bilgisi verdi.
Esnaf ziyaretleri sonrasında bir grup işçiler ile bir araya gelen Tüm, işçilere de ''Taşeron işçiliği kaldıracakları ve asgari ücretin en az 1.500 lira olacağını söyleyerek, halkın iktidarını birlikte kurmak için destek istedi.



  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli
  • Pazartesi 22.5 ° / 9.7 ° false