Bugün, 26 Nisan 2024 Cuma

CHPde Başkan Sarı oldu

CHPde Başkan Sarı oldu

Anavatandan sonra teşkilat kokusunu tattığı diğer partinin CHP olduğunu ifade eden Sarı, 18 Aralıkta Bandırmada öldürülen gazeteci Cihan Hayırsevenerin, söylediklerini ve kendi bildiklerini dile getirdiği için öldürüldüğünü söyleyip...

 Anavatan`dan sonra teşkilat kokusunu tattığı diğer partinin CHP olduğunu ifade eden Sarı, 18 Aralık`ta Bandırma`da öldürülen gazeteci Cihan Hayırsevener`in, söylediklerini ve kendi bildiklerini dile getirdiği için öldürüldüğünü söyleyip, cinayet sebebini, siyaset-mafya ve çetelerin işbirliğiyle oluşturulan rant paylaşımının sebebi olarak açıkladı.
29 Mart`tan sonra CHP Erdek İlçe Başkanlığı`na atanan Hüseyin Sarı, partisinin hafta başında gerçekleştirdiği kongresinde ilçe başkanlığına aday oldu. Sarı`nın dışında adayın seçime girmediği kongrede seçime sadece Sarı`nın listesi girdi.
CHP Erdek İlçe Teşkilatının seçimli kongresi Pazartesi günü yapıldı. Erdek Öğretmenevinde gerçekleşen kongreye, CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, CHP Balıkesir eski milletvekili Ali Kemal Deveciler, CHP Kırklareli eski milletvekili Hasan Tahsin Uzun, Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, Bandırma İlçe Başkanı Ömer Lütfü Kayalar, Gönen İlçe Başkanı Bülent Birgül, Avşa Belde Başkanı Fatih Başıdinç, Erdek belediye meclisi ile il genel meclisinin CHP`li üyeleri, delegeler ve partililer katıldı.

Kongre saygı duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Divan başkanlığına oy birliğiyle İl Başkanı İrfan Barış, katip üyeliğe M. Ali Kılıç ve Erkan Topallar seçildi.
CHP`lilerin yoğun ilgi gösterdiği kongrede 96 delegenin tamamına yakını hazırdı.
Divan Başkanlığına getirilen CHP Balıkesir İl Başkanı İrfan Barış, ilçelerde başlayan kongrelerin çok heyecanlı geçtiğini söyleyip, kongrelerde eleştirilerin mutlaka olabileceğini ancak bu eleştiriler yapıcı olduğu müddetçe her zaman saygıyla karşılanacaktır şeklinde konuşup, kongrede ilçe başkanlığına aday olan Hüseyin Sarı`yı konuşmasını yapması için kürsüye davet etti.
Siyasete Anavatan Partisi`nde başladığını dile getiren Sarı, konuşmasını şöyle sürdürdü: "Anavatan Partisi`ndeki görevimin ardından teşkilat kokusunu tattığım diğer parti CHP olmuştur. AKP`de iken, herhangi bir teşkilatla muhatap olmadım. Belediye Başkan adaylığına zaten direk olarak Başbakanın emriyle atama olarak getirilmiştim. Partiyle hiçbir zaman haşır-neşir olmadım, il başkanının adını dahi bilmem. Türkiye`de yaşanan senaryolar Marmara Bölgesi`nde de yaşanıyor. Dünya üzerinde Türkiye`ye baktığınız zaman ülkemiz dünyanın merkezi, kalbi gibidir. Türkiye üzerinde de Marmara Bölgesi`ne baktığınız da bölgemiz ülkenin kalbi gibidir. Bütün, ticaret, hava, kara, deniz ulaşımlarının merkezi kesiştiği nokta en zengin ve kalabalık nüfusun yaşadığı bölge. Bu kadar rantın döndüğü bir yerde bu kadar global rantların döndüğü bir yerde Güney Marmara da yaşıyoruz. İşimden evime evimden işime giderim, gelen ağam giden paşam, etrafımda olan yanlışlıkları görmem, gözlüklerimi takarım, bakarım vazifemi yaparım, yaşamımı bitiririm mi yapmalıyız? mı yapalım arkadaşlar.. Konuşana deli diyoruz, saldırgan diyoruz, bunları söyleyenlere nihayet kavga ediyor diyoruz. Ama bakın, bu söylediğim çeteler 18 Aralık`ta bir cana kıydı. Bu bir senaryomuymuş? Bandırma`nın göbeğinde bir basın mensubu benim söylediklerimi ve kendi bildiklerini dile getirdiği için Bandırma`nın ana caddesinde öldürüldü. Sebebi, siyaset, mafya ve çetelerin işbirliğiyle oluşturduğu rant paylaşımının sebebidir, bu kadar net. Bunların hepsini savcılığa intikal ettirdim. İşte her yere sahip çıkacağız. Çocuğumuz eve parasını bulmadığı bir yumurta getirdiği zaman aferin oğlum, o yumurtayı nerden buldun? Bravo deyip omlet yaparsak o çocuğu hırsız yaparız. Milletimize, ilçemize, çevremize ve kendimize sahip çıkalım" dedi.
Kongrede söz alan CHP Balıkesir Milletvekili Ergün Aydoğan, hükümeti devamlı olarak suni gündem konusu yaratmakla suçlayıp, ülkeyi hızla bölünmeye doğru götürüyor suçlamasında bulundu.
İnsanların inancını, etnik temellerini sorgulamaya başladık, bunlar hep açılımın ardından gerçekleşti. Olağanüstü zor bir dönemden geçiyoruz, birbirimizi incitmeyelim şeklinde konuşmasını sürdüren Aydoğan, "birlikte olmanın en güzel örneğini veren ilçe Bandırma`dır. Olmaz denileni yaptılar ve gerçekleştirdiler. Belediye Başkanı Sedat Pekel`in işçilerle anlaşmasının ardından yaşananlar göğsümüzü kabartmıştır." dedi.
Konuşmalardan sonra yapılan tek listeli seçimde Hüseyin Sarı, bu kez kongreyle ilçe başkanlığına getirildi.
Sarı`nın listesinde, yönetime giren isimler: Necla Çimen, Haydar Erkek, Hasan Geniş, Serpil İkiz, Nimet Kalafat, Levent Karabacak, Necdet Lafçı, Fahrettin Pektaş, Mehmet Ali Tetik, Metin Uysal.
Haber: Kemal Şekerci - Taygun Ertan


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli
  • Cumartesi 22.1 ° / 9.9 ° Güneşli
  • Pazar 15.6 ° / 9.6 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı