Bugün, 29 Mart 2024 Cuma

CHP´den Paşakent´teki kültür merkezi projesine itiraz

CHP´den Paşakent´teki kültür merkezi projesine itiraz

Belediye Başkanı Mirza ve meclis üyesi Panç´tan eleştiri

Bandırma Belediye Meclisi´nin şubat ayı toplantısında, 15 yıl önce temel atma aşamasında kalıp bugüne geldikten sonra projesi yeniden hazırlanarak ihale aşamasına gelen Paşakent Mahallesi´ndeki kültür sitesi de gündem dışı görüşüldü.
Konuyla ilgili düşüncelerini açıklayan Belediye Başkanı Dursun Mirza, Halil Ünlü´nün belediye başkanlığı döneminde, belediyeye ait bu arsanın, kültür merkezi yapımı için ilgili bakanlığa verildiğine dikkati çekerken, şunları söyledi:
?Ancak, bu arsa verilirken, belediye tarafından hiçbir şart koşulmamış. Oysa ?Bu binanın inşaatına şu kadar yıl içinde başlanıp, şu kadar yıl içinde bitirilecektir´ diye bir şerh koyulsaydı, belediye olarak bu binayı geri alabilirdik. Bu kültür merkezini 15 yıldır yapmayınca Kültür ve Turizm Bakanlığı´ndan arsayı geri istedik, ancak artık hazinenin maçı olduğunu öne sürerek vermediler. Bilindiği gibi, bizim dönemimizde, Bandırma´ya bir spor salonu kazandırılması için itfaiye binası yakınında bir arsamızı, Spor Bakanlığı´na verdik. Ancak verirken de, ?İnşaat üç yıl içinde başlayacak, üç yıl içinde bitirilecek´ koşulunu koymuştuk. Salonu yapmadılar ve biz de arsamızı geri aldık. Şimdi, Bakanlık, Paşakent´te, bizim verdiğimiz arsada bir kültür merkezi projesi uyguluyor ama Bandırma Belediyesi´ne hiçbir şey sormuyor, proje hakkında bilgi de vermiyor. Bunu son derece yanlış buluyoruz.?
SELİM PANÇ´TAN ELEŞTİRİ
Toplantıda söz alan Bandırma Belediyesi ve Balıkesir Büyükşehir Belediyesi´nin CHP´li üyesi Dr. Selim Panç da, şunları söyledi:
?Paşakent Mahallesi´ndeki bu Bandırma Kültür Merkezi´nin yapımına 2001 yılında, Dr. Halil Ünlü´nün belediye başkanlığı döneminde başlanmış, ardından farklı nedenlerle inşaat yarım kalmıştır. Bandırma Belediyesi´nin o tarihte verdiği bu arsa 7793 metre karedir. Basından öğrendiğimize göre, Kültür ve Turizm Bakanlığı´nca yeni bir mimari tasarım yapılarak, yüklenici bir firmayla sözleşme imzalanmıştır. Bu proje, resmi bir mimari proje midir? İnternetten öğrendiğimize göre, yeni projenin oturum alanı 25 bin metre kare, kullanım alanı ise 6100 metre karedir. Bu projede 352 kişilik çok amaçlı tiyatro salonu, 128 kişilik küçük salon, bir sergi salonu, bir okuma salonu ve bir kafeterya var. Bu proje, modern bir kent olan Bandırma için yetersizdir ve ilçemize sanatsal ve mimari açıdan kesinlikle yakışmıyor. Bu projenin elden geçirilmesi gerekiyor.?
Haber : Önder Balıkçı



  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli
  • Pazar 23.7 ° / 12.3 ° Güneşli