Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´den teklif

CHP´den teklif

Atatürk´e hakarete 10 yıla kadar ceza

CHP, Mustafa Kemal Atatürk´ün hatırasına, manevi kişiliğine alenen hakaret eden veya söven kimsenin beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılması için kanun teklifi verdi.
CHP Sinop Milletvekili Barış Karadeniz, Atatürk Aleyhine İşlenen Suçlar Hakkında Kanununda Değişiklik Yapılması Hakkında Kanun teklifini TBMM Başkanlığına sundu. Teklife göre, Mustafa Kemal Atatürk´ün hatırasına, manevi kişiliğine alenen hakaret eden veya söven kimse beş yıldan on yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılacak. Teklifte geçen suçlar toplu olarak, genel veya kamuya açık mahallerde, kitle iletişim araçları veya internet üzerinden işlenirse hükmolunacak ceza yarı oranında artırılacak.
CHP´li Karadeniz, Türkiye Cumhuriyeti´nin kurucusu Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi şahsiyetine ve hatırasına yapılan hakaret ve saldırılarda son zamanlarda çok ciddi artış olduğunu söyledi. ?Türk Milleti bu hakaret ve saldırıları hiçbir zaman içine sindirememiş, milli ve manevi değeri olan Atatürk´e karşı haksızca yapılan saldırılara her zaman tepkisini açıkça göstermiştir? diyen Barış Karadeniz, şunları ifade etti:
?Türk Milleti´nin onurunu, haysiyetini koruyarak kaderinin nasıl değiştirileceğini, ülkenin nasıl çağdaş ve örnek cumhuriyet haline getirilebileceğini halkıyla tarih yazarak gösteren, mazlum milletlere de örnek olan Mustafa Kemal Atatürk´e ve devrimlerine çok şey borçluyuz. Milletimizin sahip olduğu egemenliği eline alarak, kula kulluk esasına dayanan bir rejim peşinde olanlar ve işbirlikçileri hedeflerine ulaşmak için Türk Milleti´nin ortak değeri Mustafa Kemal Atatürk´ün manevi şahsiyetine, alenen hakaret etmekte, sövmekte, nefret cümleleri sarf etmekte, anısı olan eserlere saldırmaktadır. Mustafa Kemal Atatürk´e yönelik, terbiye sınırlarını aşan, haysiyet ve şeref yoksunu hakaretler savuranlar mutlaka cezalandırılmalıdır. Atatürk´e hakaret ederek Türk Milleti´nin ebedi sevgi ve saygıyı yok edebileceklerine inan kişiler bu emellerine ulaşamayacaklardır.? Haber Merkezi



Anahtar Kelimeler: teklif
  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli