Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHPden Halk ne derse o olsun referandumu

CHPden Halk ne derse o olsun referandumu

Belde Belediyelerini belde halkına soralım diyen CHP, ilk sandığı CHP Genel Merkezi bahçesine koydu.

 CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Merkez önünde kurulan temsili referandum sandığında milletvekilleri, il başkanları ve belde belediye başkanları ile birlikte oy kullandı
"Belde Belediyelerini belde halkına soralım" diyen CHP, ilk sandığı CHP Genel Merkezi bahçesine koydu. 
CHP Balıkesir Milletvekili ve İçişleri komisyonu Üyesi Namık Havutça, CHP Genel Başkan Yardımcısı Gökhan Günaydın, Genel Merkez önünde kurulan temsili referandum sandığında milletvekilleri, il başkanları ve belde belediye başkanları ile birlikte oy kullandıktan sonra Büyükşehir Belediye Kanunu Tasarısıyla ilgili genel merkez de düzenlenen belediye başkanları ve milletvekilleri ile birlikte yapılan toplantıya katıldı.
Namık Havutça daha sonra Edremit`ten gelen köy ve mahalle muhtarları ile bir araya geldi. CHP Edremit İlçe Başkanı Yurt Yıldırım ile birlikte CHP Genel Merkezi`nde bir toplantı yapan Havutça muhtarların talepleri dinledi. 
Muhtarlar, köylerinin mahalle olmasını istemediğini dile getirerek, Edremit ilçesine bağlı kalmak istediklerini ve Edremit`in küçülmesini istemedikleri söylediler. Muhtarlar,  "Köylerimizin mahalle olması ile maddi-manevi değerlerimiz yok olacaktır. Belediyelerin getirdiği vergi, ulaşım ve su gibi masrafı köylülerimiz karşılamakta çok güçlük çekecektir" dediler. 
Köy ve mahalle muhtarlarını dinleyen CHP Milletvekili Havutça, Edremit köy ve mahalle muhtarlarının taleplerini İçişleri Komisyonu toplantısında dile getireceğini, bu konuda köylülerin isteklerinin doğrultusunda bir düzenleme yapılması için çalışacağını söyledi. 
Havutça, "Köyde yaşayan emlak vergisi ödemezken, su parası ödemezken, harçlardan muafken mahalle olduktan sonra bunların hepsini ödemek zorunda kalacaklar.  Köylülerimizin arasında mal varlıklarını köyün giderlerini karşılamak için zeytinliklerini, bağını bahçesini köy tüzel kişiliğine bağışlamış olanlar var. Şimdi bu köy tüzel kişiliği ortadan kaldırılınca köylülerin bu bağışları talana uğrayacak. Bu haksızlığı ve birçok haksızlığı önlememiz lazım" dedi. 
Edremit heyeti daha sonra TBMM geçerek CHP Milletvekilleri Ayşe Nedret Akova ve Haluk Ahmet Gümüş ile bir araya geldi.


Anahtar Kelimeler: 0
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli