Bugün, 18 Nisan 2024 Perşembe

CHP´li Ahmet Akın, AKP´nin önergesi utanç vericidir

CHP´li Ahmet Akın, AKP´nin önergesi utanç vericidir

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, tecavüzcüye af getiren AKP´nin önergesi hakkında basına açıklama yaptı.

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, tecavüzcüye af getiren AKP´nin önergesi hakkında basına açıklama yaptı.
Akın, tecavüzcüye af getiren bu önergenin TBMM tarihine utanç belgesi olarak geçtiğini açıkladı.
Geçtiğimiz gece yüce meclis vicdanları kanatan bir önerge ile karşı karşıya bırakıldığını söyleyen Akın, ?AKP tecavüzcüyü değil mağduru cezalandıran bir skandala imza attı. Gece yarısı son dakikada getirilen ve tecavüz ettiği kişiyle evlenenlere af getiren önerge TBMM´nin tarihine bir utanç belgesi olarak geçmiştir? dedi.
Akın, açıklamasını şöyle sürdürdü: ?Dünyada tecavüzcüyü aklamak AKP´nin dışında kimsenin aklına gelmezdi. Adında AK var diye AKP kendisini her şeyi; hırsızı, uğursuzu, tecavüzcüyü aklamak zorunda görüyor. AKP´ye oy veren değerli yurttaşlarımızın da dün gece vicdanlarının sızladığını biliyorum. Dün geceden beri telefonlarımız susmuyor, mail ve mesaj yağmuruna tutulduk, vicdanlı halkımız çok haklı tepkilerini gösteriyorlar. AKP kendisine yakın bir vakıfta yaşanan tecavüz skandalının üzerini örttükten ve o vakfı korumaya aldıktan sonra şimdi de tüm tecavüzcüleri korumaya alıyor. O yüreği yaralı mağdur ailelerinin ve yakınlarının yüzlerine nasıl bakacaklar? Onlara bunu nasıl anlatacaklar? Anlatamayacakları için bir gece yarısı apar topar getirdiler.
Ama biz AKP´nin bu çarpık zihniyetini tüm ülkeye, her vatandaşımıza anlatacağız, onları teşhir edeceğiz. AKP´li milletvekili arkadaşlarıma da sesleniyorum; Adınızın tecavüzcülerle birlikte anılmasına yol açacak bu öneriye alet olmayın. Bütün aileleri huzursuz eden, kaygılandıran bu düzenlemenin kanunlaşmasında oy vermeyin. Vicdanınızın ve kamuoyunun sesini dinleyin.?
Haber Merkezi



  • Perşembe 23.1 ° / 11.9 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu