Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´Lİ AHMET AKIN: ÇİFTÇİMİZ DE ?NEFES KREDİSİ´ BEKLİYOR

CHP´Lİ AHMET AKIN: ÇİFTÇİMİZ DE ?NEFES KREDİSİ´ BEKLİYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilere de nefes kredisi istedi. Akın, çiftçilere yapılan tarım ve hayvancılık desteklemelerinin yetersiz kaldığını belirterek

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, çiftçilere de nefes kredisi istedi. Akın, çiftçilere yapılan tarım ve hayvancılık desteklemelerinin yetersiz kaldığını belirterek, ?Çiftçimizin önünü açmak, üretimini artırmak ve ekonomik krizin pençesinden kurtarmak için nefes kredisine ihtiyacı var. Çok geç olmadan çiftçiye de el uzatılmalı.? diye konuştu.
CHP´li Ahmet Akın, Balıkesir´de çiftçilerin çok zor bir dönemden geçtiğini, mazot, gübre, zirai ilaç gibi girdi maliyetlerinin % 100´e varan artışlardan dolayı çiftçinin gübre, ilaç ve sertifikalı tohum kullanamaz duruma geldiğini bildirdi.
Akın, ?Türkiye´nin beyaz et üretiminde % 20´sini, yumurta üretiminin % 10´unu, yem üretiminin % 14´ünü Balıkesir karşılıyor. Süt üretiminde ikinci, kırmızı et üretiminde üçüncü sıradayız. Birkaç özel ürün dışında bitkisel üretim ve hayvancılığın her çeşidi Balıkesir´de yapılıyor. Ama Balıkesir, devletten hak ettiğinin karşılığını alamıyor? dedi.
Çiftçilerin sorunlarının çözümü için Balıkesir ziraat odaları başkanları ile en son yaptığı görüşmede çiftçilerin de ?nefes kredisi? talebinde bulunduklarını aktaran Akın, şu bilgileri verdi: ?Çiftçimiz de esnafa verildiği gibi ?nefes kredisi? verilmesini bekliyor. Çiftçimizin önünü açmak, üretimini artırmak ve ekonomik krizin pençesinden kurtarmak için nefes kredisine ihtiyacı var. Çok geç olmadan çiftçiye de el uzatılmalı. Yoksa girdi maliyetlerinin yüksek olmasından ötürü 2019 yılında üretim düşüklüğü yaşanacak. Bu tüm vatandaşlarımızı olumsuz etkiler. Hükümet verdiği sözleri de tutmalı. Mazot çiftçimize ÖTV´siz verilmeli. Gübrede, ilaçta ve yemde % 50´ye varan desteklemeleri yapılmalı. Çiftçimizin üretim yapması teşvik edilmelidir.?



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli