Bugün, 19 Nisan 2024 Cuma

CHP´Lİ AHMET AKIN, EĞİTİM ÖĞRETİM EKONOMİK KRİZ VE SORUNLARIN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR

CHP´Lİ AHMET AKIN, EĞİTİM ÖĞRETİM EKONOMİK KRİZ VE SORUNLARIN GÖLGESİNDE BAŞLIYOR

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın 2018-19 Eğitim Öğretim yılının sorunlarla ve ekonomik krizin başladığını söyledi.

Akın, ?Asgari ücretle geçinen bir aile okuttuğu bir çocuğu için kazandığının 4´te birini harcamak zorunda. Bu aile nasıl geçinir, nasıl çocuğunun okutur, Saray´da düşünen var mı? diye sordu.
2018-19 yılının ilk ders zili Pazartesi çalıyor. CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, yaklaşık 18 milyon öğrenci ve 1 milyon eğitimcinin, bu yıl eğitim öğretime birikmiş ve çözüm bekleyen sorunlarla başladığını söyledi. Akın, müfredat ve sınav sistemi değişikliği, karma eğitimin kaldırılması girişimleri, kalabalık sınıflar, öğretmensiz okullar, ikili eğitim öğretim, taşımalı eğitim, cemaat ve tarikatlara teslim edilmiş okullar ve ekonomik krizin gölgesinde başlayan eğitim öğretim yılının sorunsuz bir şekilde devam ettirilebilmesi için Milli Eğitim Bakanlığı´nın en üst düzeyde önlemleri alması gerektiğini vurguladı.
Ekonomik krizin yarattığı alım gücündeki düşüşün en çok öğrenci velilerini kara kara düşündürdüğünü söyleyen CHP´li Akın, asgari ücretle geçinen bir ailenin bir çocuk okutması için kazandığının 4´te birini harcaması gerektiğini söyledi. Akın şu bilgileri verdi:
?2016´da 176 lira, geçen yıl 195 lira olan bir öğrencinin bir veliye eğitim maliyeti bu yıl yüzde 13 oranında arttı. Yani 220 lirayı aştı. Bu kriz öncesi TÜİK verilerine göre hesaplanmış bir maliyet tablosu. Bugün ise, bu maliyet göründüğünden çok daha fazla. Bir eve bir asgari ücret girse ve bu aile bir çocuk okutuyor olsa kazandığının 4´te birini çocuk okutmak için harcıyor. Ortaöğretim ve üniversitede çocuk okutan bir aile daha çok harcama yapıyor. Tasarruf önlemlerini vatandaşa tembihleyen ama kendinde gelince müsriflik yapan Saray, bu aile nasıl geçinir, nasıl çocuğunun okutur, düşünüyor mu??
Akın, bütün bu olumsuzluklarla başlayan eğitim öğretim yılında eğitimin niteliğinin ve kalitesinin artırılmasında çaba gösteren herkese teşekkür ettiğini belirterek, ?Öğretmenlerimize ve öğrencilerimize başarılar diliyorum. Sorunsuz bir eğitim öğretim yılı için biz elimizden gelen her şeyi yapacağız. Gelecek kuşaklarımızın aydınlık yarınlarda yaşaması en büyük hedefimiz? diyerek sözlerini tamamladı.
Haber Merkezi



  • Cuma 23 ° / 11.1 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cumartesi 15.6 ° / 7.5 ° Şiddetli yağmurlu
  • Pazar 21.3 ° / 6.1 ° Güneşli