Bugün, 24 Nisan 2024 Çarşamba

CHP´Lİ AHMET AKIN İKTİDARI TÜİK ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ:

CHP´Lİ AHMET AKIN İKTİDARI TÜİK ÜZERİNDEN ELEŞTİRDİ:

ÖRNEKLER HER YERDE, LİYAKAT YERLERDE

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, Türkiye İstatistik Kurumu´nun (TÜİK) ?Türkiye İkna Eder Kurumu?na dönüştüğünü söyledi.
CHP Milletvekili Akın, Rekabetin Korunması Hakkında kanun teklifi üzerinde TBMM Genel Kurulu´nda konuştu. Rekabet Kurumunun özerkliğini ve bağımsızlığını öne çıkaracak bir teklifle karşı karşıya olmadıklarını dile getiren Akın, ?Zaten böyle bir teklifin, bağımsızlığı olacak, özerkliği olacak bir teklifin buradan, Ak Parti´den gelmesi de beklenir mi? Beklenemez. Çünkü Ak Parti iktidarında ekonomik ve sosyal sektörlerde düzenleme, denetleme ve yönlendirme faaliyetlerinde bulunan bağımsız denetleme kurumları böyle midir? Bunu hepinizin sorgulamasını isterim. Mesela, bağımsız mıdır? Mesela, gerçekten, denetim hakkıyla, hukukuyla yapılıyor mu? Mesela, Rekabet Kurumu üyelerini kim atıyor? Bağımsız olması gereken kurum Başkanını kim atıyor? Sayın Cumhurbaşkanı atıyor. Peki, Sayın Cumhurbaşkanı kim? Ak Parti´nin Genel Başkanı? diye konuştu.
Enerji sektöründe EPDK, bankacılık sektöründe BDDK, para politikalarında Merkez Bankası gibi kurumlara dikkat çeken Akın, TÜİK üzerinden iktidarı eleştirdi.
TÜİK´in içler acısı durumda olduğunun altını çizen Akın, enflasyon rakamlarını Maliye Bakanının istediği gibi açıklayıp, ortaya sunan TÜİK işsizlik rakamlarını açıkladı. Şimdi ben size buradan soruyorum: Allah aşkına elinizi vicdanınıza koyun. 83 milyon vatandaşımız adına soruyorum. İşsizlik rakamlarına siz inandınız mı?? diyen Akın şöyle devam etti: ?Bütün dünya da işsizlik rakamları çoğalırken bizde azalıyor. İnsanların ve milletimizin aklıyla dalga geçmeyi bırakın. Çünkü gerçek anlamda enflasyona diyorsunuz ki; mesela % 12. Şimdi arkadaş, ben Balıkesir Milletvekiliyim, pazarlara gidiyorum. Orada bir teyzenin yanına gidin. Alın yanınıza, fileyi de alın gidin deyin ki bakalım enflasyon % kaç? Eğer o teyzeme, o anneye, o babaya enflasyon % 12 derseniz ?Hadi git oradan der.´ İşte bu ?Hadi git oradan´ kelimesi önümüzdeki ilk seçimlerde Ak Parti´ye söylenecek. Eskiden saygın bir kurum olan Türkiye İstatistik Kurumu, maalesef iktidarınız da ?Türkiye ikna eder kurumu´ oldu. Öyle değil mi? Neden, çünkü Türkiye Cumhuriyeti´nin iyi yönetilmediğini gösteren verileri saklamak, şekillendirmek, yeniden yaratmak için sizler bu nedenleri kullanarak TÜİK´i kullanıyorsunuz.?
Haber Merkeziö



  • Çarşamba 26.4 ° / 14.4 ° Güneşli
  • Perşembe 21.3 ° / 10.9 ° Güneşli
  • Cuma 20.9 ° / 10.4 ° Güneşli