Bugün, 28 Mart 2024 Perşembe

CHP´li Ahmet Akın, muhtarlarımız ulaşımdan ücretsiz yararlanmalı

CHP´li Ahmet Akın, muhtarlarımız ulaşımdan ücretsiz yararlanmalı

CHP Balıkesir Milletvekili Ahmet Akın, muhtarların kamu kurum ve kuruluşlarının sunduğu ulaşım hizmetlerinden ücretsiz yararlanması için kanun teklifi verdi.

Akın, muhtarların yerel yönetimin en önemli unsuru olduğunu, zor şartlar altında hizmet verdiklerini belirterek, ?Türkiye´de 31 bin 963 mahallede, 18 bin 229 köyde toplam 50 bin 192 muhtarımız, vatandaşlarımız, millet ve memleket için hizmet veriyor. Bu hizmeti verirken kamu görevi yapan muhtarlarımızın en azından yol masraflarının azaltılması gerekiyor.? dedi.
CHP´li Akın, muhtarların aldıkları ödenek ile vatandaşların hizmetlerini karşılanmasının bile güç olduğunu vurgulayarak, ?Muhtarlarımız, köylüsünün mahallelisinin sorunlarıyla bizzat en yakından ilgilenen, çözüm için çare üreten, köylüsünün, mahallelisinin hakkını, hukukunu koruyan kamu görevlileridir. Canla başla vatandaş için, memleket için çalışıyor. Zor şartlar altında hizmet verirken en azından ulaşım hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanmaları bir haktır.? diye konuştu.
CHP´li Akın´ın verdiği kanun teklifine göre, 31 bin 963 mahalle, 18 bin 229 köy toplam 50 bin 192 muhtar, demiryolları ve denizyollarının şehiriçi ve şehirlerarası hatlarından, belediyelere, belediyeler tarafından kurulan şirketlere, birlik, müessese ve işletmelere veya belediyeler tarafından yetki verilen özel şahıs ya da şirketlere ait şehiriçi toplu taşıma hizmetlerinden ücretsiz olarak yararlanabilecek. Haber Merkezi



  • Perşembe 22.6 ° / 10.7 ° Bölgesel düzensiz yağmur yağışlı
  • Cuma 22.9 ° / 9.8 ° Güneşli
  • Cumartesi 24.7 ° / 11.1 ° Güneşli